U, de petitionaris

Wel internaat voor nieuwe Guyot leerlingen!

839 ondertekeningen

Dove leerlingen moeten een goede opleiding kunnen krijgen op een goed onderwijsniveau, van docenten die tweetalig zijn. Dat kunnen ze krijgen van Guyotschool.

Het internaat van Guyotschool valt nu voor de derde keer in drie jaar tussen wal en schip van de verschillende ministeries.

Teken de petitie!

Petitie

Wij

Alle mensen die niet mee eens zijn met deze beslissing.

 

constateren

Veel doven wonen te ver van Guyotschool om dagelijks te reizen, dus ze kiezen om op het internaat van Guyot te wonen. Voor veel doven is dat “thuiskomen”; leven in een omgeving waar leeftijdgenoten en volwassen begeleiders Nederlandse Gebarentaal beheersen. Het internaat is al langer onderwerp van discussie: Het internaat valt niet onder het Ministerie van VWS (tenzij de betreffende leerling een zorgindicatie heeft), maar eigenlijk ook niet onder het Minister van OCW.

 

en verzoeken

Dit jaar zijn er rond de 20 aanmeldingen voor het internaat, een veelvoud van de aantallen in eerdere jaren. Het lijkt erop dat de jongeren elkaar uitstekend weten te bereiken met enthousiaste verhalen over school en internaat. De leerlingen die zich voor komend schooljaar hebben aangemeld en hun ouders zijn boos en teleurgesteld over deze gang van zaken. Graag willen ze hun beweegredenen duidelijk maken aan de beslissers in Den Haag.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
15-09-2010 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Renee Alkema 

Geschiedenis

Ondertekeningen