U, de petitionaris

Minder bezuinigen op Kunsteducatie in de Friese Meren

738 ondertekeningen

De Friese Meren gaat flink bezuinigen. Iedereen levert zijn bijdrage maar It Toanhûs en KCGS worden extra hard getroffen. Zij leveren nl. bijna 60% van het oorspronkelijk budget in. Dit betekent dat voor een groot aantal leerlingen het lesgeld 2 tot 3 x zo hoog gaat worden. Wij vinden dit onacceptabel!

Petitie

Wij

ouders, leerlingen, cursisten, docenten en overige belanghebbenden van It Toanhûs en KCGS.

 

constateren dat:

dat door de voorgenomen bezuinigingen de lesgelden 2 - 3 x zo hoog worden en daardoor onbetaalbaar voor een gemiddeld gezin. Voor veel leerlingen zal de drempel om muziek-, klei of schilder-, dans- of theaterles te volgen te hoog worden. Het ontwikkelen van de creativiteit levert een positieve bijdrage aan de verstandelijke en emotionele ontwikkeling en het gevoel van eigenwaarde. Wij vinden daarom dat ieder kind recht heeft op kunstzinnige vorming.

 

en verzoeken

Wij verzoeken de gemeente om de extra bezuiniging van € 250.000 terug te brengen tot € 125.000 zodat ook in de toekomst de inwoners van de Friese Meren een instituut hebben waar ze voor een redelijk tarief lessen kunnen volgen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
De Fryske Marren 
Petitieloket:
Einddatum:
20-10-2014 
Status:
In behandeling 
Petitionaris:
F. de Vries  

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Raad heeft ingestemd met minder bezuinigen!

Gisteravond heeft de gemeenteraad van De Friese Meren bijna unaniem ingestemd met een amendement van de FNP, VVD, PvdA en Groenlinks om € 121.000 minder te bezuinigen op It Toanhûs en KCGS. Dit houdt in dat bijna de helft van de voorgenomen bezuinigingen geschrapt is.

+Lees meer...

Wij zijn vanzelfsprekend erg blij met de beslissing van de raad! Wij willen een ieder die onze heeft petitie ondertekend hartelijk danken voor zijn of haar steun. Dankzij uw steun hebben wij het verschil kunnen maken! Dank daarvoor!Jelle Posthumusdirecteur

30-10-2014

De petitie is met een lawaaioptocht aangeboden aan de Wethouder Durk Durksz

Na  een periode van presentaties voor fracties, brieven schrijven, inspreken bij de raad en het opzetten van een petitie kwam er dinsdag 21 oktober met de geweldige lawaaioptocht en het aanbieden van alle handtekeningen een eind aan de mogelijkheden om te protesteren tegen de drastische bezuinigingen. Zoals bekend proberen we de financiële drempel voor  muzieklessen, balletlessen, theaterlessen en beeldende lessen laag te houden zodat er zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen en er geen groepen worden uitgesloten. We hopen dan ook dat de gemeenteraad beseft wat de consequenties zijn van deze drastische bezuiniging en dat er positief wordt gereageerd op onze vraag de bezuiniging te halveren. Hieronder vindt u de links naar de diverse media welke aandacht hebben besteed aan ons protest. Deze kunt u kopieren en plakken in de adresbalk. http://www.joustercourant.nl/nieuws/32097/lawaaioptocht-tegen-bezuiniging-op-kunsteducatie-de-friese-meren/  http://www.omropfryslan.nl/nijs/it-toanhus-houdt-lawaaiprotest http://www.lc.nl/plus/?plus=%2Fplus%2Fmuziek-straks-weer-voor-elite-17827913.html.

23-10-2014