You, the petitioner

De EU moet richtlijnen hebben voor buffelmozarella

15 signatures

Op boerderijen voor buffelmozarella in Italië worden de buffels gruwelijk mishandeld! De kalfjes worden met hamers doodgeslagen, in uitwerpselen verdronken of doodgehongerd, voor de ogen van hun moeders. Ook zijn er andere misstanden, zoals vies drinkwater en dat het een te warm klimaat is voor hen.

Petition

We

Iedereen die een hart voor dieren heeft.

 

observe

dat het vreselijk is dat de EU toestaat dat buffelkalfjes worden doodgemarteld en volwassen buffels in een omgeving moeten leven die veel te warm voor hen is en waar zij geen mogelijkheden hebben om natuurlijk gedrag te kunnen vertonen (geen modderbaden waar buffels van houden e.d). Er is zelfs meestal niet eens schoon drinkwater!

 

and request

VIER VOETERS heeft richtlijnen opgesteld die in lijn zijn met de huidige EU-wetgeving voor het houden van buffels als productiedieren óf deze overstijgen en roept supermarktketens in heel Europa op om deze te gebruiken bij hun inkoop van buffelmozzarella. Deze richtlijnen eisen o.a. stoppen met het doden van stierkalveren, goede zorg en medische behandeling, toegang tot modderbaden of een sproeisysteem, schoon drinkwater én reguliere controle.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Europees Parlement 
Petition desk:
Closing date:
2014-11-20 
Status:
Sign elsewhere 
Lead petitioner:
Françoise Wijnen 
Website:

History

Signatures