U, de petitionaris

De EU moet richtlijnen hebben voor buffelmozarella

15 ondertekeningen

Op boerderijen voor buffelmozarella in Italië worden de buffels gruwelijk mishandeld! De kalfjes worden met hamers doodgeslagen, in uitwerpselen verdronken of doodgehongerd, voor de ogen van hun moeders. Ook zijn er andere misstanden, zoals vies drinkwater en dat het een te warm klimaat is voor hen.

Petitie

Wij

Iedereen die een hart voor dieren heeft.

 

constateren

dat het vreselijk is dat de EU toestaat dat buffelkalfjes worden doodgemarteld en volwassen buffels in een omgeving moeten leven die veel te warm voor hen is en waar zij geen mogelijkheden hebben om natuurlijk gedrag te kunnen vertonen (geen modderbaden waar buffels van houden e.d). Er is zelfs meestal niet eens schoon drinkwater!

 

en verzoeken

VIER VOETERS heeft richtlijnen opgesteld die in lijn zijn met de huidige EU-wetgeving voor het houden van buffels als productiedieren óf deze overstijgen en roept supermarktketens in heel Europa op om deze te gebruiken bij hun inkoop van buffelmozzarella. Deze richtlijnen eisen o.a. stoppen met het doden van stierkalveren, goede zorg en medische behandeling, toegang tot modderbaden of een sproeisysteem, schoon drinkwater én reguliere controle.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Europees Parlement 
Petitieloket:
Einddatum:
20-11-2014 
Status:
Elders te tekenen 
Petitionaris:
Françoise Wijnen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen