U, de petitionaris
Logo sticker klein

Stop aanbestedingen in het Openbaar Vervoer

15 ondertekeningen

Openbare aanbestedingen hebben in veel publieke bedrijfstakken al geleidt tot schandalige verlagingen van loon, verslechteringen van arbeidsvoorwaarden, onrust onder het personeel, en, 'last but not least', verslechteringen in de dienstverlening voor de consument, met name in het Openbaar Vervoer

Petitie

Wij

verontrustte bestuurders, conducteurs en ander personeel in het Openbaar Vervoer

 

constateren

dat er onrust ontstaat in het Openbaar Vervoer omdat bedrijven fuseren, concessiehouders in de PvE's maar wat opschrijven zonder enige richtlijn waar het personeel de dupe van wordt. Er zijn concessiegebieden waar bedrijven niet eens meer op bieden omdat ze voor het grote geld gaan. De bedrijven in grotere gemeentes verrichten heel gespecialiseerd vervoer, gericht op hun stad. Daar kan geen onrust ontstaan omdat daar te veel risico's in zitten.

 

en verzoeken

U om de aanbestedingen in het OV te reguleren en de PvE's niet meer over te laten aan de concessiehouders danwel daar strenge richtlijnen voor op te stellen. Zo heeft o.a. de SRA (Amsterdam e.o.) een onuitvoerbaar PvE opgesteld. Verder verzoeken wij u om de grote gemeenten buiten schot te laten in de aanbestedingen omdat de gemeentelijke bedrijven grote langdurige kennis hebben opgebouwd van de fijnmazige netwerken van lijnen en indeelschema's.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Europees Parlement 
Petitieloket:
Einddatum:
22-06-2010 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Peter van Beveren 
Organisatie:
Vakbond voor het Openbaar Vervoer IPOV 

Geschiedenis

Ondertekeningen