U, de petitionaris

Repareer hiaat in de alimentatiewet

243 ondertekeningen

Als er uit een huwelijk kinderen geboren zijn wordt er na een scheiding naast kinderalimentatie ook standaard 12 jaar partneralimentatie betaald. Een hiaat in de wet is dat als een ouder uit de ouderlijke macht is gezet, deze toch aanspraak op partneralimentatie kan maken, ten kosten van de welstand van de kinderen.

Petitie

Wij

Iedereen met een mening over de gebrekkige wetgeving m.b.t. partneralimentatie

 

constateren

Als een ouder uit de ouderlijke macht is gezet en geen rol meer in het leven van de kinderen speelt of wil spelen, kan deze ouder toch aanspraak maken op partneralimentatie, welke door de ouder die de kinderen verzorgt betaald moet worden en dus een negatief effect heeft op het welstandsniveau van de kinderen. Ongeacht de duur van het huwelijk is er sprake van 12 jaar partneralimentatie. Ook al heeft het huwelijk bijvoorbeeld maar een jaar geduurd.

 

en verzoeken

Duurde het huwelijk korter dan 5 jaar en zijn er uit het huwelijk geen kinderen geboren, dan duurt de alimentatie zolang als het huwelijk heeft geduurd. Anders is de alimentatieplicht 12 jaar. Aldus de huidige wetgeving.

Bij huwelijken waaruit kinderen zijn geboren moet aan de wet toegevoegd worden dat de alimentatie-ontvangende partij alleen recht heeft op alimentatie als deze zowel deelt in het gezag als in de zorg.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
14-04-2010 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Rob Roerbag 

Geschiedenis

Ondertekeningen