Het beleid van petities.nl is sinds het begin in 2005 om geen petities toe te staan aan organisaties die niet 'petitionabel' zijn, zoals uitvoeringsorganisaties van overheidsbeleid.
Zo moet een petitie over toestanden met rijbewijzen bij het CBR niet naar het CBR maar naar de minister die uiteindelijk de eindverantwoordelijke is van het CBR. De Tweede Kamer ontvangt de petitie en stelt er een vraag over aan de minister en die grijpt in. Zo hoort het te gaan.
De publieke omroep hoort ook in de categorie van uitvoeringsorganisaties. Die houden zich aan de Mediawet waarin allerlei taken en verplichtingen staan. Vanaf nu staan we wel bepaalde petities toe over het beleid van de NPO.
Petities over het veranderen van de Mediawet zijn voor Den Haag en konden altijd al.
Door die Mediawet hebben de politici in Den Haag geen rechtstreekse invloed op de publieke omroep, ze kunnen alleen de kaders veranderen. Wat het NPO-bestuur precies daarbinnen doet is aan de NPO. Sinds de omroepverenigingen programma's leveren aan de NPO is er geen (democratische) input meer over de programmering, het is de NPO die bepaalt wat er uitgezonden wordt, niet de omroep.
Die Mediawet lijkt op hoe het met de kunst gaat. De politiek heeft geen rechtstreekse invloed op de kunst, er zitten organisaties tussen die geld verdelen op basis van allerlei door Den Haag vastgestelde kaders. Zo blijft de politiek buiten smaak-kwesties.
Ook op petities.nl staan we geen petities toe over wat wel of niet goede, slechte, populaire, ongewenste, kwetsende, noodzakelijke of smakeloze programmatitels zijn. Daar houden we wel aan vast.
Maar petities die gaan over het beleid van de NPO staan we voortaan wel toe. De Tweede Kamer kan de minister daar dan vragen over stellen. Ook al zal de minister antwoorden dat het toegestaan is binnen de huidige Mediawet, het kan mogelijk tot gevolg hebben dat de Mediawet uiteindelijk aangepast wordt. In theorie kan zelfs de NPO erop reageren, maar verwacht daar niets van. De organisatie is niet petitionabel en heeft tot nu toe nooit gehoor gegeven aan een petitie.
Omroepverenigingen zijn en waren altijd al petitionabel vanuit de leden. Zoals elke vereniging tijdens de algemene ledenvergadering petities gericht aan het bestuur zal moeten behandelen. Maar zoals gezegd doen omroepverenigingen er weinig meer toe.
https://www.facebook.com/groups/1783531329089074.
Beste ondertekenaars,
stap voor stap, naar een voetgangers vriendelijk Maastricht, is het motto van de Voetgangersbeweging Nederland afd. Maastricht.
Deze is voortgekomen uit de enthousiaste reactie van de gemeente op deze petitie. De gemeente reageerde op de petitie o.a. met de opmerk8ng dat er in Maastricht een voetgangerslobby mistte. Dat leidde tot de oprichting van de afdeling Maastricht e.o. van de nationale stichting Voetgangersbeweging Nederland,gevormd door Hans van Santen en François Geelen (ondergetekende)
Inmiddels is veel vergaderd en zijn ook al eerste resultaten bereikt. De bromfietsstalling bij het Centre Céramique is verplaatst, een in de weg staande lantaarnpaal bij station Randwyck verplaatst en een paar trottoirverbeteringen. Verdere verbeteringen zijn gepland. In de toekomst wordt de Voetgangersbeweging structuree betrokken bij de ontwikkeling en planning van diverse projecten.
Op facebook kun je ons volgen en we nodigen iedereen om lid te worden van deze groep en ook anderen uit te nodigen (zodra je lid bent staat er rechts boven een knop " uitnodigen ". Alvast bedankt.
Gisteravond was het ... STIL! Hopelijk is dat de voorbode van een definitief einde van de ellende....
Beste belangstellenden, Op een informatie-avond over de plannen voor het voormalige Visioterrein werden 3 varianten voor de plek voor de gewenste Brugpoort voorgelegd. Aanwezigen konden reageren.
Helaas was maar één variant positief voor het behoud van de Mammoetboom. Er ontstond natuurlijk veel onrust bij de inwoners, en dat deed het College van B en W besluiten dat de Mammoetboom moet blijven. Mooi, maar uiteindelijk neemt de gemeenteraad het definitieve besluit. Dat zal deze nazomer gaan gebeuren. Dus is het belangrijk dat de petitie open blijft staan zodat nog meer ondersteuners kunnen ondertekenen. Ook in de plaatselijke bladen gaan we weer aandacht vragen voor deze belangrijke boom, Hij is een indrukwekkend levend monument en herinnert aan een voorbije periode in de Graafse geschiedenis, waarbij het Sint Elisabeth Rusthuis en daarna Visio, de instelling voor blinden en slechtzienden, belangrijk waren.
Als ondertekenaar van deze petitie bevind je je in goed gezelschap!
De directeur van MInd/Ypsilon Bert Stavenuiter heeft ondertekend en ook Rinske van de Goor, huisarts en columnist van de Volkskrant.
Verspreid de petitie aub!
Tineke, de trotse moeder van Tamar! .
Beste ondertekenaar,
Hartelijk dank voor je steun aan onze petitie voor Behoud de molenaarswoning en natuur erbij in Lansingerland We vragen opnieuw jouw hulp, stuur een mail aan de politiek!
Op donderdag 17 juli 2025 beslist de gemeenteraad of de gebiedsuitwerking voor dit gebied wordt vastgesteld. Als dit gebeurt wordt de aftrap gegeven voor kap van alle bomen en sloop van de molenaarswoning. Van de geschiedenis wordt in de nieuwe plannen nog iets teruggezien, voor de bomen en dieren is geen plaats.
Dit mag niet gebeuren!
Na veel gesprekken zien wij in dat het behoud van het gehele perceel een brug te ver lijkt, te kostbaar. Wel zien wij partijen die met ons willen meedenken en zien dat het ook anders kan.
Er zijn namelijk veel betere opties, die een kans moeten krijgen voordat de bulldozer alles plat walst. Wij zetten in op dat de bomen aan de zuidkant blijven staan of (als het echt niet anders kan) worden vervangen voor gezonde bomen. Vervangen van alle bomen voor huizen is en blijft een absolute no-go.
De gemeenteraad is nu aan zet om zijn oordeel te vellen. Raadsleden kunnen suggesties doen ter verbetering die moeten worden opgevolgd. Wij roepen de gehele raad op ten minste de zuidkant onbebouwd te laten en geen verkeersonveilige situaties te creëren.
Deze plek kan een groene parel zijn voor Lansingerland. Help ons de raad te overtuigen en laat weten dat jij dit ook belangrijk vindt!
Waar kun je ons (en het perceel) nu ontzettend mee helpen? Help mee door druk uit te oefenen op de politieke partijen die dit plan rijp vinden voor definitieve besluitvorming en/of voor goedkeuring van het plan zijn. Stuur een mail naar de leden van de Commissie Ruimte van de gemeente Lansingerland! LET OP: Doe dit zo snel mogelijk, in elk geval vóór 17 juli!
Als honderden mensen dit doen, is de impact enorm! Onze dank trouwens ook.
Wil je meer doen? Zou je ons willen helpen met bijvoorbeeld het opstellen van mails, willen inspreken bij de gemeenteraad of contact willen zoeken met politieke partijen? Laat het ons weten op behoudliesfrankenweg@gmail.com
Heel erg bedankt voor jouw hulp tot nu toe en in de toekomst.
Namens ons allen van Actiecomité Behoud Lies Frankenweg 1 behoudliesfrankenweg@gmail.com
Beste ondertekenaars,
De afgelopen dagen hebben we met duizenden mensen een krachtig signaal afgegeven tegen het subsidiëren van haatzaaiende optredens. We zijn diep dankbaar voor jullie steun.
Tegelijk willen we ons nadrukkelijk uitspreken over een recente spandoekactie bij Paradiso, die de indruk wekt van een dreiging (“If Bob Vylan plays that night, Amsterdam will stand and fight”).
Wij nemen afstand van deze actie.
Onze petitie is gebaseerd op democratische en vreedzame principes. We verwerpen elke vorm van intimidatie of geweld — ook symbolisch — omdat die onze rechtvaardige boodschap kan ondermijnen.
Juist omdat wij geloven in artistieke vrijheid én maatschappelijke verantwoordelijkheid, willen we het gesprek voeren met open vizier en moreel kompas.
Met waardige groet,
Initiatiefgroep Geen Podium Voor Haat Opgericht door betrokken burgers uit Amsterdam
Op 10 juli 2025 stemde de gemeenteraad over een voorstel van de Woerdense VVD en andere partijen om de verlenge private aansluitingen - opladen over de stoep - toe te staan. Dat amendement is unaniem door de gemeenteraad aangenomen.
Het college komt na de zomer met een voorstel voor de precieze uitwerking, zoals de manieren waarop de kabels over de stoep mogen worden gelegd. We zullen dan opnieuw een vinger aan de pols houden en zorgen dat er een goed voorstel ligt dat thuisladen makkelijk én veilig mogelijk maakt.