U, de petitionaris

Nieuws

Lokaal Kiezersonderzoek: petitie belangrijkst na contact met ambtenaar

Wat doet de burger buiten de verkiezingen om van zich te laten horen? Dat was een vraag in het Lokaal Kiezersonderzoek 2022. Het ondertekenen van een petitie staat op 2 na contact met een ambtenaar.

tabel7 lokaal kiezersonderzoek 2022

Belangrijk om op te merken is dat het, na de petitie, heel belangrijk is om als actiegroep contact te zoeken met journalisten en intensief in contact te zijn met politiek en ambtenarij. Dat is lastig in je eentje, maar als groepje sta je sterk, hou je het vol en blijf je gemotiveerd. Een petitie kan ook makkelijk een actiegroepje worden, evengoed zonder dat je er veel omkijken naar hebt. Begin in ieder geval een petitie, want het is niet zeker of die aanslaat.

Ook werd in het Lokaal Kiezersonderzoek gevraagd welke vormen van 'participatie' zinnig zijn. Ook degenen die (nog) niets hadden gedaan konden daar dus antwoord op geven.

"Aan een inspraakavond bezoeken of een petitie tekenen, kent 42% redelijk veel zin toe, contact leggen met een gemeenteraadslid acht 38% zinvol, voor deelnemen aan een actiegroep is dit 31% en voor contact opnemen met een ambtenaar 25%."

Lees verder in De Staat van het Bestuur 2022: openbaar bestuur in crisistijd.

21-03-2023

Manifest voor duurzaam pedagogisch leiderschap

Lectoraat Opvoeden en (op)leiden naar duurzaam en democratisch samenleven heeft dinsdag 11 juni een manifest gelanceerd. Lector José Middendorp van academie primair onderwijs van NHL Stenden Hogeschool overhandigde het aan haar kleindochter, symbool voor een hoopvolle toekomst.

+Lees meer...

De locatie van het congres was goed gekozen: Cycle-Up HUB, in Leeuwarden. Een plek die ademt dat afval de grondstof is voor een betere toekomst. Van niets iets maken, een plek waar de circulaire economie in de praktijk wordt gebracht. Een plek van lokaal werken èn nationaal mensen inspireren, motiveren en helpen om circulair te ondernemen. De plek waar studenten en bedrijven van en met elkaar leren in lab circularity. José opende de manifestatie met verwondering. Een gouden ei geëtaleerd op een bedje van watten in een glazen stolp. Ze vertelde hoe ze het bijzondere ei bij kleuters introduceerde in de kring, het ei tegen haar oor hield en vertelde wat het ei haar zei: 'Het ei ziet kinderen plezier maken en elkaar helpen'. Daarna werd het ei doorgegeven. Alle kinderen kwamen aan bod met eigen creatieve woorden. Een opmaat voor dag met appèl op professionele moed en het opleidenen van studenten als game changers van de toekomst. Het waartoe gedefinieerd als manifest. daartoe tal van praktische handvatten gedeeld als: het pedagogisch prioriteitenspel, spiegelbrieven, maakplaats, kunstenaarsmindset, denkmuur, doelenmuur en de vraag achter de vraag. Een hoopvolle toekomst start bij kinderen, leerlingen en studenten. het start in het onderwijs met de pedagogiek van de hoop.

Manifest voor duurzaam en pedagogisch leiderschap

Denk en handel hoopvol Neem morele verantwoordelijkheid Bied weerstand Vertraag Denk en handel rationeel vind ruimte Denk en handel pluralistisch Volhard Twijfel!

Tevens werd deze dag onderwijspetitie lerenvoorhetleven.nu gestart. Deze sluit helemaal aan bij het gedachtegoed van het lectoraat en roept op om prioriteit en ruimte te geven aan het integreren van toekomstgericht onderwijs.

De petitie is overhandigd

De petitie is vandaag overhandigd aan de Commissie voor Defensie van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Deze commissieleden waren er:

  • R. de Roon (PVV)
  • S.P.A.
+Lees meer...

Erkens (VVD) - L.A.J.M. Dassen (Volt) - I. Kahraman (NSC) - D.G. Boswijk (CDA) - J. Nordkamp (GroenLinks-PvdA)

Bron: TweedeKamer.nl

11-06-2024 | Petitie Meer wapens voor Oekraïne

Stand van zaken

Wat mooi dat we al op 220 ondertekeningen zitten! Dat is een mooi aantal en geeft goed aan wat het dorp vind.

Wij hebben in de tussentijd ook niet stilgezeten.

+Lees meer...

Op 8 mei heeft de werkgroep een gesprek gehad met de wethouder Jacolien Hartman. In dit gesprek hebben wij onze verontrusting overgebracht over de komt van de pioenrozen en de bijbehorende giftige middellen en overkappingen. Zij heeft toegezegd om een informatie avond te organiseren waar de teler, specialisten en alle bewoners welkom zijn. Onder leiding van een neutrale gespreksleider zal iedere partij zijn/haar mening kunnen geven.

Van te voren kunnen we alvast een aantal vragen opsturen waar we voortijds antwoorden op krijgen. Zo zijn we voorbereid op die avond met dezelfde kennis als de teler. Heb je goede vragen die je van te voren alvast wilt stellen, stuur ze naar pioenrozentricht@gmail.com.

Je bent ook altijd welkom om de petitie door te sturen. Elke stem is nodig!

In de pers 7 juni 2024

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3747097/gewonden-bij-aanrijding-tussen-scooter-en-fatbike-in-mijdrecht

https://www.ad.nl/binnenland/fietsende-moeder-met-kind-achterop-geramd-door-fatbike-niet-de-schuld-van-tieners-probleem-is-groter~a3212e82/

’Hoe kun je als ouder rustig naar je werk gaan als je je kind uitzwaait op zo’n fatbike?’ https://www.telegraaf.nl/vrouw/2060887516/hoe-kun-je-als-ouder-rustig-naar-je-werk-gaan-als-je-je-kind-uitzwaait-op-zo-n-fatbike/?utmsource=whatsapp&utmmedium=referral&utm_campaign=whatsapp .

Voortgang

Het gaat goed met de petitie. Blijf hem delen mensen..

Dank voor de ondertekening

We waarderen uw ondertekening van de petitie ten zeerste. Onze hartelijke dank en wij ervaren uw handtekening als een steun in de rug om ons te blijven inzetten voor het behoud van de ijsbaan Kardinge Groningen..

07-06-2024 | Petitie Behoud IJsbaan Kardinge

Ondertekening petitie Behoud IJsbaan Kardinge eindigt wo. 12 juni om 23.59 uur.

De ondertekening van de petitie Behoud IJsbaan Kardinge kan nog tot en met woensdag 12 juni 2024. Daarna worden de handtekeningen verzameld en op woensdag 19 juni 's avonds om 20.30 uur aan de gemeenteraad van Groningen aangeboden.

07-06-2024 | Petitie Behoud IJsbaan Kardinge

Mooi artikel over het museum en de petitie in Buurtkrant Zeven!

De gemeente Amsterdam heeft nog steeds geen enkele positieve reactie gegeven op onze petitie. Men ziet het museum ongetwijfeld liever uit de Westerstraat verdwijnen, waarschijnlijk om het pand alsnog aan een projectontwikkelaar te 'gunnen' net als zes jaar geleden, in plaats van het te gunnen aan een uniek museum, dat een waardige nieuwe bestemming geeft aan dit leuke oude politiebureau..