You, the petitioner

Zuurstoftherapie is basiszorg

408 signatures

Zuurstoftherapie wordt in Nederland al jaren toegepast. Een arts kan het voorschrijven als er sprake is van zuurstoftekort in het bloed en de weefsels. De therapie wordt onder andere gebruikt bij mensen die lijden aan chronische bronchitis, emfyseem, longkanker, brandwonden, onvoldoende hartwerking (hartfalen), astma en beroepsziekten die de longen aantasten, zoals de mijnwerkerslong. Veel ouders van kinderen met hersenletsel verklaren dat deze therapie werkt en zien al snel de resultaten. Desondanks blijft minister Hoogervorst bij zijn besluit om zuurstoftherapie niet te laten vergoeden. Ouders doen er van alles aan om de gigantische kosten van deze therapie voor hun kind te kunnen betalen. Ze zijn o.a. afhankelijk van inzamelingsacties om het geld bijeen te krijgen. Hoe valt dit te rijmen met de verklaring van de minister dat medische zorg voor iedereen beschikbaar moet zijn?

Petition

We

medestanders van Stichting Lean en verontruste burgers,

 

observe

dat een behandeling als zuurstoftherapie duidelijk vruchten afwerpt en desondanks niet door de verzekering wordt vergoed,

 

and request

de Tweede Kamer om de minister hierover aan te spreken.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Petition desk:
Closing date:
2007-03-31 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Arie Drentje 
Organisation:
medestanders van Stichting Lean en verontruste burgers, 
Website:

History

Signatures

Updates

Zuurstoftherapie

De petitie van de stichting Lean voor het vergoeden van de dure zuurstoftherapie als basiszorg heeft een vliegende start gehad de afgelopen dagen. Vooralsnog wordt de therapie niet vergoed, terwijl artsen en patiƫnten er positief over oordelen.

+Read more...

De petitie is gericht aan de nu nog niet bekende Tweede Kamerleden die zich specialiseren in gezondheidszorg

2006-11-14