You, the petitioner

Weggeknipte fietsen worden witte fietsen

18 signatures

De technologie is klaar voor een werkende versie van het witte fietsen-plan. Meer gedeelde fietsen op straat dringt het aantal weesfietsen terug. Snij de weggeknipte fietsen uit het Fietsdepot die niet geclaimed worden open, plaats er een zelfopladende lokatiezender in en las ze weer dicht. Omzwachtel het frame met een stug wit lint om ze herkenbaar te maken.

Het fietsen en doorgeven aan anderen wordt dankzij GPS met punten beloond. Het wordt leuk en profijtelijk om een witte fiets te nemen!

Petition

We

Amsterdammers

 

observe

overal in Europa projecten met stadsfietsen die door de gemeente verhuurd of uitgeleend worden;

dat het Fietsdepot in Amsterdam honderden fietsen per maand verkoopt aan professionele handelaren;

dat het technisch mogelijk is om een object met lokatiebepaling (GPS+GPRS) te volgen;

dat een stadsfietsenproject zoals in Parijs of Barcelona in Amsterdam zal resulteren in kostbare diefstal en vernieling, afgezien van het ontbreken van ruimte voor de noodzakelijke fiets-stations op straat;

dat jongeren geen of weinig geld over hebben voor een fiets, maar wel vaak internet op hun telefoon hebben

 

and request

de gemeente Amsterdam om 'witte fietsen'-projecten te steunen door de weggeknipte, niet opgehaalde fietsen uit het Fietsdepot als subsidie in natura te geven aan initiatiefnemers die met een goed onderbouwd en realistisch plan komen waarbij de fietsen terug worden gegeven aan de stad.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2016-08-07 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
ReindeR Rustema 
Website:

History

Signatures

Updates

De Telegraaf "Maak van weesfiets een ’witte’ leenfiets"

Nienke Oort schreef vandaag een stuk in de Telegraaf naar aanleiding van het artikel bij deze petitie op Amsterdam Centraal. Alleen waar ik 5% zei verstond ze 50% door een slechte telefoonverbinding. Te lezen via Blendle à 20 cent.  .

2014-09-09

Handboek leenfietsen

In de Kennisbank van het Fietsberaad wordt het Handboek Leenfietsen uit 2011 genoemd. Opgesteld naar aanleiding van de succesvolle leenfiets-programma's in het buitenland (Parijs, Barcelona).

+Read more...

Veel van dergelijke projecten worden geanalyseerd en vergeleken door het Optimising Bikesharing in European Cities-project (OBIS). Een project met als doel om het weesfietsenprobleem op te lossen komt er alleen niet in voor. Nederland ontbreekt ook in het boek, behalve in lijstjes met fietsbeleid en percentages fietsers enzo.  

Obis - Optimising Bike Sharing in European Cities A Handbook (8Mb PDF)
2014-08-20

Een GPS-tracker heb je al voor $30

Voorbeeld van een GPS-tracker die je nodig hebt voor een witte fietsen-plan. Ze zijn er al voor $30..

2014-08-20