U, de petitionaris
Vuurwerk hou rekening met de dieren %281%29

Vuurwerkvrije zones in Zutphen

901 ondertekeningen

In veel gemeentes zijn vuurwerkvrije zones aangewezen. Rond verzorgingshuizen, ziekenhuizen, parken, kinderboerderijen en in buurten waar inwoners dit wensen. Dit willen wij ook in Zutphen!

Petitie

Wij

inwoners van de gemeente Zutphen

 

constateren

  • dat de gemeente Zutphen geen noodzaak ziet om tijdens de jaarwisseling vuurwerkvrije zones aan te wijzen.
  • Dit terwijl vuurwerk ieder jaar voor veel overlast zorgt, stress bij mensen en dieren oplevert, de lucht vervuilt en plastic en ander afval in het milieu brengt.
  • Politie, brandweer en artsen pleiten al jaren voor terugbrengen van de mogelijkheden om consumentenvuurwerk af te steken.

 

en verzoeken

om met spoed voor de jaarwisseling vuurwerkvrije zones aan te wijzen in Zutphen, in ieder geval in alle parken en groenzones en de omgeving van verzorgings- en ziekenhuizen en de kinderboerderij.

Het antwoord

Einde vuurwerk in zicht!

Vandaag heeft de regering aangekondigd dat bij de jaarwisseling 2020-2021 knalvuurwerk en vuurpijlen verboden zullen zijn. Dat is heel goed nieuws. Met 901 Zutphense handtekeningen sluiten we nu de petitie. Doel bereikt, alle ondertekenaars bedankt!

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Zutphen 
Petitieloket:
Einddatum:
30.01.2020 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Elze Boshart 
Organisatie:
Stop vuurwerkoverlast Zutphen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Einde vuurwerk in zicht!

Vandaag heeft de regering aangekondigd dat bij de jaarwisseling 2020-2021 knalvuurwerk en vuurpijlen verboden zullen zijn. Dat is heel goed nieuws.

+Lees meer...

Met 901 Zutphense handtekeningen sluiten we nu de petitie. Doel bereikt, alle ondertekenaars bedankt!

30.01.2020

Burgemeester spreekt zich uit: eind aan vuurwerkoverlast

Burgemeester Annemieke Vermeulen heeft zich samen met collega's uit omringende gemeenten uitgesproken: het afsteken van vuurwerk is uit de hand gelopen en daar moet een einde aan komen. Wij zullen de handtekeningen binnenkort aan de gemeente gaan overhandigen.

+Lees meer...

Veel dank aan iedereen die de petitie heeft gesteund!

06.01.2020

We naderen de duizend handtekeningen!

De ontploffingen om ons heen worden zwaarder en intensiever, een dag voor Oud & Nieuw. Zojuist werd ik hartelijk uitgelachen toen ik een paar jongens aansprak op hun illegale geknal.

+Lees meer...

Laat merken dat je vindt dat deze traditie uit de hand gelopen is. Doe melding bij de politie of bij een online meldpunt. En verspreid de petitie! In januari gaan we die aan de gemeente overhandigen, met het zeer dringende verzoek om paal en perk te stellen aan de overlast door vuurwerk.

30.12.2019