You, the petitioner
Istock 40035100 large

Voorwaarts mars: ruimte voor marsmuziek

1,969 signatures

Mars- en showmuziek maakt onmisbaar deel uit van het sociaal-maatschappelijke leven van elk dorp en elke stad. De anderhalvemeter-regel maakt het mars- en showverenigingen onmogelijk om muziek op straat te spelen en shows op te voeren op pleinen. De anderhalvemeter-regel maakt verenigingen onherstelbaar kapot.

Petition

We

Show- & marskorpsen in Nederland, muzikanten, bestuursleden, dirigenten, docenten en liefhebbers.

 

observe

  • dat mars- & showmuziek een onmisbaar deel uit maakt van het sociaal- maatschappelijke leven van elke dorp en stad. Mars- & show verenigingen zijn diep geworteld in elke lokale gemeenschap en spelen een belangrijke rol bij het 'vieren van het leven'.
  • Muziek verbindt, verenigt en verbroedert.
  • De anderhalvemeter-regel maakt mars- en showverenigingen onherstelbaar kapot.
  • De maatregel maakt het oorverdovend stil op straat.

 

and request

om show- en marchingbands te laten klinken in de straten, in de dorpen en steden, op markten en pleinen. Dit door show- & marchingbands in de buitenlucht te laten musiceren zonder de beperking van anderhalve meter tussen muzikanten onderling en op gepaste afstand van toeschouwers.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
2020-09-09 
Lead petitioner:
Richard van Riel 
Organisation:
Stichting Combinatie Van Korpsen 
Website:

History

Signatures

Updates

Bijna 2000 handtekeningen

Muzikanten geven support aan de actie van SCVK. Vanuit de 135 aangesloten korpsen wordt goed gehoor gegeven aan de oproep.

+Read more...

Het aantal handtekeningen vertegenwoordigt op dot moment bijna 50% van de clubleden van de diverse verenigingen. Op naar de 70%?!

2020-06-21

KNMO werkt hard aan verruiming

De KNMO waarvan vrijwel alle show- en mars-orkesten deel uit maken, werkt hard aan verruiming van de verstikkende maatregelen van zowel professionele orkesten als amateur verenigingen.

2020-06-11