You, the petitioner
Screen shot 2021 04 21 at 10.43.55 am

Voorkom volgende pandemieën, beperk de handel in wilde dieren

10,571 signatures

COVID-19 is niet de eerste zoönose (een virus dat overspringt van dier op mens) en –als we de biodiversiteit niet beter beschermen en handel in wilde dieren niet drastisch terugdringen– ook niet de laatste. Het is tijd om mens, dier en natuur te beschermen en het risico op pandemieën te verkleinen.

Petition

We

Inwoners van Nederland, die mens, dier en natuur willen beschermen en pandemieën willen voorkomen

 

establish that:

  • Dat wilde dieren massaal uit het wild worden gesleept of gefokt om te eindigen als exotische huisdieren, toeristisch vermaak of producten.
  • Dat dit leidt tot grootschalig dierenleed en het uitsterven van diersoorten.
  • Dat COVID-19 is ontstaan door de handel in wilde dieren.
  • Dat Nederland binnen de EU een zeer grote spil in de handel in wilde dieren is. In de afgelopen 5 jaar zijn hier ruim 83 miljoen wilde dieren geïmporteerd.
  • Dat dit hét moment is om het risico op een nieuwe gezondheids- en economische crisis te verkleinen en grootschalig dierenleed te voorkomen.

 

and request

  • de Nederlandse overheid om de bescherming van de biodiversiteit en het terugdringen van de handel in wilde dieren hoog op de politieke agenda te zetten.

  • de Nederlandse overheid om de preventieve maatregelen voorgesteld door World Animal Protection, IFAW Nederland, Stichting SPOTS en Stichting AAP direct toe te passen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Lead petitioner:
Marieke Vreeken 
Organisation:
Stichting AAP, World Animal Protection, IFAW Nederland, Stichting SPOTS 

History

Signatures