You, the petitioner
Bibliotheek vermeerstraat 7

Voorkom de sloop van het klooster in de Vermeerstraat in Nijmegen

5,836 signatures

Het monumentale klooster in de Vermeerstraat 7 uit 1927 staat te koop. De Franciscaner broederorde stopt ermee en biedt het aan ter verkoop. Het staat bij de makelaar aangeboden als ontwikkelingslocatie wat betekent slopen en nieuwbouw. De gemeente kan een sloopvergunning namelijk niet weigeren zolang het gebouw niet onder bescherming valt. Daarom deze oproep om van het klooster een gemeentelijk monument te maken. Geen sloop of aanbouw en behoudt de oude bibliotheek en kapel. Dit klooster is van monumentale waarde voor de Schildersbuurt als wel als aan heel Nijmegen-Oost. Monumentale gebouwen geven karakter aan de wijk. Het klooster is met zijn uitstraling sfeer bepalend.

Petition

We

buurtbewoners in Nijmegen-Oost en bewoners uit Nijmegen die voor behoud zijn van cultureel erfgoed en tegen de sloop van monumentale gebouwen in onze stad.

 

observe

  • het grote risico dat het klooster in de Vermeerstraat 7 in de nabije toekomst gesloopt zal worden, aangezien het gebouw geen beschermende monumentenstatus heeft.
  • Het klooster zal dan hetzelfde lot hebben als het monumentale verpleeghuis Margriet in Nijmegen-Oost.

 

and request

met spoed het klooster op de Vermeerstraat 7 de status van gemeentelijk monument te geven.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Nijmegen 
Petition desk:
Closing date:
2022-11-01 
Lead petitioner:
Jozien van den Belt 
Organisation:
Buurtbewoners 

History

Signatures