U, de petitionaris
Bce digital euro

Volksraadpleging over de digitale Euro als CBDC

15.136 ondertekeningen

Premier Rutte is in de EU de grootste aanjager van de 'digitale euro': een programmeerbare munt, waarbij de overheid kan bepalen waar we ons geld aan uitgeven. Een CO2-, brandstof- of vleesbudget zijn hierbij serieuze opties. Dit kan leiden tot een surveillancestaat naar Chinees model of erger.

Petitie

Wij

bankrekeninghouders

 

constateren dat:

dat het kabinet zonder breed debat en zonder raadpleging, maatschappelijk ingrijpende besluiten neemt over digitalisering van het betaalverkeer, die onze vrijheid en economie raken

 

en verzoeken

het kabinet een voorlichtingscampagne met voors en tegens van de digitale euro en een volksraadpleging te houden over de invoer hiervan.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
18-02-2023 
Petitionaris:
Mark Keus 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Europese wet voor de digitale euro

Aankomende 28 juni zal naar alle waarschijnlijkheid de Europese wet voor de digitale euro worden aangekondigd, de ´Central Bank Digital Currency´ of CBDC.

https://arnowellens.substack.com/p/het-paard-van-troje-is-zwanger-van.

20-06-2023

Wat doet Máxima nu eigenlijk?

Dat mogen we niet weten. Want ze is de koningin en blijkbaar is het Koningshuis een internationale organisatie van wie interne documenten niet zomaar mogen inzien.

+Lees meer...

https://twitter.com/PvanHouwelingen/status/1655544498473115649

08-05-2023

Volgens SDG 16 moeten burgers betrokken worden in grote transities.

"Om het vertrouwen tussen burgers en instituties te herstellen, stelde de SDG 16-alliantie een convenant op. Zo is het belangrijk dat er in de besluitvorming rondom grote transities de stem van de burger en toekomstige generaties wordt meegenomen.

+Lees meer...

Dit kan door middel van burgerberaden en nieuwe inclusieve manieren van besluitvorming."

Een beter pleidooi om ons inspraak te geven in de CDBC is er niet.

https://www.sdgnederland.nl/SDG/16-vrede-justitie-en-sterke-publieke-diensten/

08-05-2023