You, the petitioner
Bce digital euro

Volksraadpleging over de digitale Euro als CBDC

15,146 signatures

Premier Rutte is in de EU de grootste aanjager van de 'digitale euro': een programmeerbare munt, waarbij de overheid kan bepalen waar we ons geld aan uitgeven. Een CO2-, brandstof- of vleesbudget zijn hierbij serieuze opties. Dit kan leiden tot een surveillancestaat naar Chinees model of erger.

Petition

We

bankrekeninghouders

 

establish that:

dat het kabinet zonder breed debat en zonder raadpleging, maatschappelijk ingrijpende besluiten neemt over digitalisering van het betaalverkeer, die onze vrijheid en economie raken

 

and request

het kabinet een voorlichtingscampagne met voors en tegens van de digitale euro en een volksraadpleging te houden over de invoer hiervan.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
2023-02-18 
Lead petitioner:
Mark Keus 

History

Signatures

Updates

Europese wet voor de digitale euro

Aankomende 28 juni zal naar alle waarschijnlijkheid de Europese wet voor de digitale euro worden aangekondigd, de ´Central Bank Digital Currency´ of CBDC.

https://arnowellens.substack.com/p/het-paard-van-troje-is-zwanger-van.

2023-06-20

Wat doet Máxima nu eigenlijk?

Dat mogen we niet weten. Want ze is de koningin en blijkbaar is het Koningshuis een internationale organisatie van wie interne documenten niet zomaar mogen inzien.

+Read more...

https://twitter.com/PvanHouwelingen/status/1655544498473115649

2023-05-08

Volgens SDG 16 moeten burgers betrokken worden in grote transities.

"Om het vertrouwen tussen burgers en instituties te herstellen, stelde de SDG 16-alliantie een convenant op. Zo is het belangrijk dat er in de besluitvorming rondom grote transities de stem van de burger en toekomstige generaties wordt meegenomen.

+Read more...

Dit kan door middel van burgerberaden en nieuwe inclusieve manieren van besluitvorming."

Een beter pleidooi om ons inspraak te geven in de CDBC is er niet.

https://www.sdgnederland.nl/SDG/16-vrede-justitie-en-sterke-publieke-diensten/

2023-05-08