U, de petitionaris
F0a0b643 89af 4464 b200 9b607532c00f

Voer geen betaald parkeren in voor Vleuten, Vleuterweide, Haarzuilens en De Meern

4.325 ondertekeningen

De gemeente wil in heel Utrecht betaald parkeren doorvoeren. Waarom? Nergens voor nodig. Ze willen dit om volgende redenen: “Betaald parkeren vermindert parkeeroverlast en moedigt duurzame andere keuzes voor de auto aan. Als het aantal auto’s op straat niet toeneemt, blijft er meer ruimte over. Bijvoorbeeld voor groen, ontspannen, spelen en duurzaam vervoer zoals wandelen, fietsen en deelvervoer.”
In de buitenwijken van Utrecht (inclusief overigens Leidsche Rijn, Overvecht en Lunetten) is dat echter helemaal niet aan de orde! Er is genoeg groen, er is geen parkeeroverlast, heel veel ruimte voor fietsers en er kan genoeg gespeeld worden!

Petitie

Wij

inwoners van de buitenwijken van Utrecht Vleuten, Vleuterweide, Haarzuilens en De Meern

 

constateren dat:

  • Dat wat de gemeente aan redenen aanvoert voor betaald parkeren totaal niet geldt voor de buitenwijken van Utrecht.

  • Dat betaald parkeren gepaard gaat met onnodige lastenverzwaring.

 

en verzoeken

Deze plannen ongedaan te maken en géén betaald parkeren in de wijken zoals nu gepland is tot 2034.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Petitionaris:
Cma Kleijn 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Hang de poster op

De gemeenteraad gaat op 21 maart verder in debat over het betaald parkeren in de hele gemeente Utrecht. Hét moment om voor die tijd weer van ons te laten horen.

+Lees meer...

U kunt hieraan bijdragen.

Maak zichtbaar dat u tegen bent door een poster voor uw raam te hangen. Te downloaden of op te halen. Mail ons en u krijgt de dichtstbijzijnde locatie toegestuurd. Of laat uw creativiteit de vrije loop en maak een spandoek, schrijf met stoepkrijt op de stoepen: betaald parkeren, niet hier!

Om het massaal onder de aandacht te brengen, vragen wij om een foto te maken van de poster voor het raam, het spandoek en/of de tekening en deel deze op social media. Wanneer u deze plaatst op instagram of facebook gebruik dan #vrijparkeren030 in het bericht. Wij zorgen er voor dat de berichten extra onder de aandacht komt van de gemeenteraadsleden.

Wilt u dit bericht zoveel mogelijk delen! dank

09-03-2024