You, the petitioner
Xhamo 1160x500.jpg.pagespeed.ic.1y9qjmyppr

Verleen Hamo asiel in Nederland

99 signatures

Met deze petitie verzoeken wij om Hamo asiel te verlenen in Nederland. Hij is een jaar geleden gevlucht uit Sudan omdat hij atheïst is en afvalligheid de doodstraf betekent in zijn land. Leden van de Moslimbroederschap zijn van plan hem te deporteren naar Sudan, waar hem de doodstraf wacht.

Petition

We

sympathisanten

 

observe

  • Dat er onder de huidige internationale verdragen geen regeling is die Hamo genoeg bescherming biedt.
  • Dat niemand voor zijn leven zou moeten vrezen als hij of zij vrij wil zijn om te denken of te geloven wat hij of zij wil.
  • Dat er ondanks de inzet van meerdere mensen en hulporganisaties uit verschillende landen nog steeds geen oplossing is gevonden voor Hamo.
  • Dat ongelovigheid een blinde vlek is in het reguliere asielbeleid.

 

and request

Om Hamo asiel te verlenen, uit coulance en vanuit de plicht die wij als mens hebben om een ander mens in nood te helpen.

Laat Nederland een voorbeeld zijn van tolerantie en vrijheid van denken en geloven!

Omdat Nederland - met al haar rijkdom en privileges - een voorbeeld dient te zijn van een land waar iedereen, ongeacht klasse, geloof, ras of identiteit in vrijheid zijn of haar leven kan leiden, zonder de angst om vervolgd te worden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-01-27 
Lead petitioner:
Jiska de Vries 
Website:

History

Signatures

Updates

update over #SaveHamo

Beste ondertekenaars,

Hierbij even een update over #SaveHamo.

Hamo is gelukkig niet gedeporteerd, en heeft weg kunnen komen van het vliegveld van Turkije.

+Read more...

Daarna is hij weer in detentie genomen op het vliegveld in Oekraïne, waar hij dankzij hulp van een advocaat weer is vrijgelaten. Toen kon hij doorvliegen.

Hij is nu op een geheime locatie in een ander land, waar hij helaas ook niet helemaal veilig is voor deportatie. Het is nu nog niet duidelijk hoe lang hij daar blijft. Maar de situatie is in ieder geval beter dan toen hij nog in detentie zat. Bedankt voor alle steun, het delen van de petitie en het medeleven! We laten het weten als er weer nieuws is.

Ga ondertussen vooral door met het delen van de petitie!

Maarten, Max, Pim en Jiska

2019-11-04