You, the petitioner
Peilingen

Verkiezingscampagne zonder peilingen

3 signatures

Met deze petitie pleit ik voor een verbod op peilingen tijdens de verkiezingscampagne - naar Italiaans voorbeeld - omdat deze een te grote invloed hebben op de uiteindelijke uitslag.

Petition

We

De stemgerechtigden

 

observe

dat peilingen een (te) grote invloed hebben op de uiteindelijke verkiezingsuitslag, dat (te) veel mensen strategisch gaan stemmen en de partij waar ze eigenlijk op hadden willen stemmen links laten liggen, en dat (te) veel mensen maar op één van de twee grootste partijen (in de peilingen) gaan stemmen om zo bij de winnende partij te kunnen horen.

 

and request

de Tweede Kamer om alle peilingen ten tijden van de verkiezingscampagne aan banden te leggen. Dit naar voorbeeld van Frankrijk (1 dag van tevoren), Cyprus (7 dagen van tevoren) Italië (15 dagen van tevoren) en Griekenland (15 dagen van tevoren).

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-03-01 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
René van de Keuken 

History

Signatures

Updates

Peilers zaten er gemiddeld 23 zetels naast

Bolkestein ook voor verbod op peilingen   Bron: Nieuwsuur (11 september 2012).

2012-09-17

Roemer: "Nadenken over tijdelijk verbod op peilingen"

SP-lijsttrekker Emile Roemer vindt dat er moet worden nagedacht over een verbod op peilingen in de laatste weken voor de verkiezingen, zoals in bijvoorbeeld Frankrijk bestaat. 'Daarmee haal je de hype weg', zei hij zondag in het tv-programma Buitenhof. (bron: Volkskrant)   .

2012-09-09