You, the petitioner
Purse 3548021 1920 392x222

Verhoog het minimuminkomen volgens de Nibud-norm

78 signatures

De bijstand en het minimumjeugdloon moeten omhoog, want de bedragen zijn niet meer van deze tijd. Dat vindt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Het heeft vijf jaar onderzoek gedaan in tachtig gemeenten en concludeert dat tienduizenden mensen elke maand tientallen euro's tekortkomen. Daarom eisen wij verhoging van de inkomens voor alle mensen met een (bijstand) uitkering, of een minimumloon.

Petition

We

burgers van Nederland met een laag inkomen en medestanders

 

observe

Dat mensen met te lage inkomens en hoge zorgkosten, vaste lasten en kosten voor levensonderhoud beter moeten worden beschermd, omdat zij anders door een te laag inkomen gezondheidsproblemen geldproblemen en/of schulden krijgen.

 

and request

  • de verantwoordelijkheid te nemen om voor de mensen die nauwelijks rond kunnen komen van hun minimale inkomen om de wettelijke inkomens te verhogen naar de adviezen van het Nibud.

  • geef gemeenten de mogelijkheid die inwoners een aanvullend pakket aan tegemoetkomingen aan te bieden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2021-07-10 
Lead petitioner:
Ronald van Dorland 
Organisation:
Hulp voor de minima 
Website:

History

Signatures