You, the petitioner
B578c17e 469b 4cf4 b1ee f73ba3a0e217

Vergroot de verkeersveiligheid in Osdorp

1,025 signatures

De verkeersveiligheid in Osdorp is slecht; er wordt veel te hard gereden door auto’s en motoren. Los van de geluidsoverlast levert het ook veel gevaarlijke situaties op, met recent weer een dodelijk ongeluk. De gemeente lijkt doof te zijn voor herhaaldelijke oproepen om de veiligheid te verbeteren.

Petition

We

Bewoners van Osdorp, omgeving Tussen Meer, Hoekenes, Wolbrantskerkweg, Calandlaan en Ookmeerweg

 

observe

  • De verkeersveiligheid in Osdorp is in het geding.
  • Er wordt op veel plaatsten veel te hard gereden, snelheden van rond de 80 km per uur zijn geen uitzondering,
  • Los van geluidsoverlast is het met name voor voetgangers en fietsers erg gevaarlijk.

 

and request

op korte termijn maatregelen te nemen om de verkeersveiligheid in Osdorp te verbeteren. Bijvoorbeeld:

  • 30 km-zone invoeren in winkelgebied en omliggende straten
  • Verkeersdrempels plaatsen op deze wegen
  • Beter handhaven; camera’s, surveillance

The answer

Gemeente zoekt naar verbeteringen

Gemeente zoekt naar verbeteringen en heeft gesprek gehad met petitionaris.

Bron: petitionaris

REACTIE PETITIONARIS

De wethouder heeft op 4 juni de petitie in ontvangst genomen en heeft dat zelf gemeld via LinkedIn. De petitie is ook naar de raadsgriffie van de gemeente Amsterdam verstuurd en via die weg gedeeld met de gemeenteraadsleden.

Bij de overhandiging waren ook diverse projectmanagers van de gemeente Amsterdam aanwezig. Zij vertelden dat de verkeersveiligheid binnen Osdorp een belangrijk onderwerp is en dat de komende tijd diverse maatregelen om de veiligheid te vergroten zullen worden besproken en vervolgens geïmplementeerd. Een eerste stap is al gezet: op de Wolbrantskerkweg, ter hoogte van het verschrikkelijke ongeluk van eerder dit jaar, zijn drempels geplaatst. Deze zijn nu nog tijdelijk maar zullen op den duur vervangen worden door permanente drempels. We bespraken ook andere maatregelen, zoals het invoeren van 30km zones op de drukke gebieden of het aanleggen van een “auto te gast” gebied ter hoogte van het winkelcentrum. Ik kreeg de indruk dat de gemeente zich erg bewust is van het probleem en dat er serieus naar verbeteringen wordt gezocht.

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2021-05-01 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Johan de Vries  

History

Signatures

Updates

Gemeente zoekt naar verbeteringen

Gemeente zoekt naar verbeteringen en heeft gesprek gehad met petitionaris.

Bron: petitionaris

REACTIE PETITIONARIS

De wethouder heeft op 4 juni de petitie in ontvangst genomen en heeft dat zelf gemeld via LinkedIn. De petitie is ook naar de raadsgriffie van de gemeente Amsterdam verstuurd en via die weg gedeeld met de gemeenteraadsleden.

Bij de overhandiging waren ook diverse projectmanagers van de gemeente Amsterdam aanwezig.

+Read more...

Zij vertelden dat de verkeersveiligheid binnen Osdorp een belangrijk onderwerp is en dat de komende tijd diverse maatregelen om de veiligheid te vergroten zullen worden besproken en vervolgens geïmplementeerd. Een eerste stap is al gezet: op de Wolbrantskerkweg, ter hoogte van het verschrikkelijke ongeluk van eerder dit jaar, zijn drempels geplaatst. Deze zijn nu nog tijdelijk maar zullen op den duur vervangen worden door permanente drempels. We bespraken ook andere maatregelen, zoals het invoeren van 30km zones op de drukke gebieden of het aanleggen van een “auto te gast” gebied ter hoogte van het winkelcentrum. Ik kreeg de indruk dat de gemeente zich erg bewust is van het probleem en dat er serieus naar verbeteringen wordt gezocht.

2021-06-17

Petitie wordt aangeboden aan wethouder verkeer

Op vrijdag 4 juni om 10:30 zal de wethouder verkeer van Amsterdam de petitie in ontvangst nemen. Locatie is op de hoek van Wolbrantskerkweg en Tussen Meer (bij gebouw van de Opgang)..

2021-06-03

Aanbieden petitie aan wethouder verkeer

Op vrijdag 4 juni a.s zal deze petitie worden aangeboden aan de wethouder Verkeer Egbert de Vries. Tijdstip en locatie moeten nog bevestigd worden.

2021-05-21