U, de petitionaris

Verbod op social media voor politici en politieke partijen

Helaas, uw petitie heeft geen herkenbare afzender. Anonieme petities zijn niet toegestaan op petities.nl. Het is noodzakelijk om de afzender te weten zodat de ontvanger van de petitie weet met wie er contact opgenomen moet worden. Ook journalisten die aandacht willen geven aan de petitie willen we (met uw toestemming) door kunnen verwijzen naar een woordvoerder. U kunt uw gegevens alsnog aanpassen en daarna opnieuw het openstellen van uw petitie aanvragen. Uw gegevens hoeven niet openbaar bij de petitie te staan als u daarvoor kiest.

Uw gegevens bereikt u na inloggen onder 'Mijn Profiel'.

Onder 'Bewerk de details' bij een petitie kunt u beslissen hoe u voor de buitenwereld zichtbaar wilt zijn. Daar kunt u ook een gelegenheidsadres om e-mail over de petitie te ontvangen zodat u dit gescheiden kunt houden van uw reguliere e-mail. Gebruikt u wel uw gewone e-mailadres om een petitie mee te starten! Dit is belangrijk voor wachtwoordherstel, een urgente vraag van ons of een journalist en andere belangrijke zaken.

U kunt dus een petitie starten zonder bekend te zijn voor de buitenwereld.

Eventueel kunt u ook uw gegevens mailen naar webmaster@petities.nl Vergeet u niet om uw petitie weer uit 'concept' te halen en te kiezen voor het openen van de petitie.


Social media is de grootste bron van vals nieuws en verkapte advertenties welke door alle kwaadwillende eenvoudig te bereiken zijn. Voorbeelden als cambridge analytica en Tal Hanan geven de ernst van de situatie weer.

Petitie

Wij

De burgers

 

constateren dat:

Dat social media een gevaar is voor de samenleveing zolang de regulatie achterloopt op de techniek. Constaterende dat de techniek altijd voor zal lopen op de regulatie er op een andere manier ingegrepen moet worden.

 

en verzoeken

Dat politiek buiten socialmedia gehouden wordt om de burger te beschermen tegen invloeden met verkeerde intenties.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
28-05-2023 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
A. S.  
Organisatie:

Geschiedenis

Ondertekeningen