Het schuldhulpbeleid in Almere is gecompliceerd en met regelmaat komen mensen die hulp nodig hebben tussen het wal en het schip. Als vrijwilligers zien wij de knelpunten en deze willen wij graag binnen de Gemeente bespreken zodat het beleid zal moeten worden aangepast.
Inwoners van de Gemeente Almere, vrijwilligers en hulpverleners en burgers.
Door het huidige beleid, zijn er teveel hulpverleners en te lange wachttijden waardoor de hulpvragers nog dieper in de financiƫle problemen komen. Uithuisplaatsingen worden pas bekeken nadat men een vonnis in handen heeft.Trajecten duren te lang, en beschermingsbewind wordt vaak als plicht opgelegd aan hulpvrager om hulp te kunnen krijgen. Men wordt teveel doorgestuurd naar diverse hulpverleners welke niet communiceren met elkaar.
Een snellere aanpak met spoedzaken, en direct handelen bij een aankondiging van dagvaarding zou veel onnodige kosten besparen maar ook zorgen voor meer rust bij de hulpvrager. Meer maatwerkers minder hulpverleners in 1 gezin en betere communicatie onderling.Trajecten duren vaak te lang waardoor schulden oplopen dit kost uiteindelijk ook de gemeente alleen maar meer geld.Een duidelijk voortraject en goede nazorg.