U, de petitionaris

Updates

huidige status en Vergadering VVE Geuzenhof I op 24-07-2024 om 19u

Beste bewoner van de Geuzenkade,

De gemeente vordert langzaam met de aanleg van de woonboten-steiger aan de Geuzenkade. Wij zijn nog steeds in afwachting van de aanvraag van de omgevingsvergunning door de gemeente, tot die tijd kunnen wij officieel geen bezwaar maken tegen deze procedure.  Wij willen nu de VVE van de eigenaren van de Geuzenhof I hier ook bij verzoeken deel te nemen aan ons verzet tegen de woonboten en daarbij hebben wij dit als agendapunt laten opnemen in de vergadering van de VVE.

+Lees meer...

Helaas is dit allemaal op zeer korte termijn tot stand gekomen en vindt deze vergadering vanavond plaats om 19.00u in het Dorpshuis in de Cabralstraat 1.  Mocht dit bericht jou op tijd bereiken en wil je graag op de hoogte zijn van deze vergadering en hier ook je stem laten gelden, kom dan vanavond ook. 

met vriendelijke groet, de buurtcommissie 'Geen Woonboten aan de Geuzenkade'.

Artikel op de voorpagina van De Gelderlander

In De Gelderlander is op de voorpagina een uitgebreid artikel verschenen over de situatie met het spreekurencentrum in Veenendaal. Hiervoor is gesproken met de organisatoren achter deze petitie.

Het artikel is via deze link te lezen..

24-07-2024 | Petitie Red onze zorg in Veenendaal

al 173 handtekeningen

wauw, wie had dat gedacht? we hebben al 173 handtekeningen. Bij 200 handtekeningen zullen wij deze overhandigen aan de raadsleden van de gemeente Schiedam.

+Lees meer...

Deel en like deze petitie op de social media kanalen.

Gr Diredj Beyond Fighting

Ondersteunt u onze bestuurlijke en rechtsacties met een (kleine) donatie?

Wilt u komende juridische acties tegen onrechtmatige aspecten van dit bouwproject steunen?

Dan stellen wij uw donatie erg op prijs. Zo kunnen wij buurtbelangen in het geding verdedigen.

Wordt uw geld niet ingezet voor nadere bestuurlijke of juridische actie, ontvangt elke donateur naar rato een deel van haar/zijn donatie terug uit het resterend saldo van de crowdfunding.

nieuwe link voor jouw crowdfundingsactie

*Hoi! Wil je mij betalen? Ik heb een betaalverzoek gemaakt voor Crowdfunding griffierecht bouwproject HK 145B van € 0,01.

+Lees meer...

Het bedrag is aanpasbaar.

https://www.ing.nl/payreq/m/?trxid=86cGqObXoLlqOmlUazo2ZhE04umbZBqf

Via ctrl+ klikken kom je op de betaalsite en wijzig het bedrag!!!!*

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun.

Statiegeld kan zelfs op een keuken

De firma Chainable geeft zelfs statiegeld op een keuken, 25% van de prijs van de keuken. Het kan.

22-07-2024 | Petitie Statiegeld op alles

Voorzieningenrechter A'dam: geen urgente reden verzoek voorlopige voorziening toe te wijzen

Op woensdag 17 juli 2024 hield de Voorzieningenrechter, Rechtbank Amsterdam, zitting op een verzoek om voorlopige voorziening van Hoogte Kadijk C.V. gericht tegen de termijn in hun omgevingsvergunning.

+Lees meer...

Daartegen hadden zij bezwaar.

Nu het gaat om sloop in een beschermd stadsgezicht, bepaalt de wet WABO, art. 6.1, 2e lid, dat een omgevingsvergunning pas in werking treedt na verstrijken van de bezwaartermijn. In speciale gevallen is uitzondering hierop mogelijk via artikel 6.2 WABO: direct inwerkingtreden. Hierom verzocht Hoogte Kadijk C.V. de Voorzieningenrechter: maar deze zag geen urgent risico in wat aan hem voorlag.

Ook vroeg Hoogte Kadijk C.V. aan de rechter om te bepalen, dat een evt. voor het verstrijken van de bezwaartermijn ingediend verzoek om een voorlopige voorziening opschortende werking ontbeert. De rechter ging hier niet in mee.

Volgens de Voorzieningenrechter treedt de omgevingsvergunning maandag 22 juli in werking. Dan hoeft Hoogte Kadijk CV niet meer om opschorting te vrezen.

Woensdag 24 juli meert een groot schip vol met damwanden langs de werf af. Gaan sloop en slaan van nieuwe damwanden rond de werf in de bouwvak door? Hierover moeten projectontwikkelaars en bouwondernemers de buurt informeren.

Petitie is ingediend

En nu in behandeling door de overheid maar blijf gerust door tekenen .

21-07-2024 | Petitie Open Lelystad Airport