You, the petitioner

Veiligspoor-Almere

173 signatures

Ondanks de berichten van het niet verdubbelen van het spoor, wat puur geldgebrek is, blijven wij toch doorgaan voor onze belangen en veiligheid, gezien er een nieuw kabinet komt, kunnen de plannen ook zo weer veranderen, en ondanks geen verdubbeling, blijft het goederenverkeer en gif-transport wel doorgaan wat natuurlijk gezien de enorme drukte op het spoor straks voor gevaren kan gaan leiden. Wij willen een veilig en leefbaar Almere! Hoe is dit mogelijk met zeer zwaar goederen verkeer, en zelfs GIF treinen. Er komen straks dag en nacht treinen langs u huis, en slapen? Gevolgen voor schade aan de woningen door heimachines en denderen van zeer zwaar goederen transport

Petition

We

de belangengroep:

VOOR EEN VEILIG SPOOR!

Voor meer informatie :

email:veiligspoor-almere@hotmail.com Postadres: Posbus 30001 1303 AA Almere t.a.v. Voor een Veilig spoor-Almere

Sluit je nu aan bij de belangengroep!

http://veiligspoor-almere.hyves.nl/

 

establish that:

Dat het met de bewoonbaarheid langs het spoor en de wijken aangrenzend een gevaarlijke omgeving gaat worden. Het spoor moet namelijk gedeeltelijk verdubbeld worden, terwijl er op vele stukken amper een hulpdienst tussen het spoor en woning kan komen. Denk eens bij een serieus ongeval, er komen verschillende wissels welke meer risico voor ontsporing komen. Dan nog de frequentie de personentreinen gaan op metroachtige tijden rijden, en ook nog eens daartussen goederen, en gevaarlijke stoffen.

Sluiten we als Almeerders hier onze ogen voor?

Als er een ongeval met een giftrein zou gebeuren, dan kan een hele wijk of buurt getroffen worden, denk eens aan de Vuurwerk ramp en Enschede.

Willen we dit ruim 35 goederen/giftreinen per dag minimaal Hebben we geen nacht rust nodig?

Kan het volstaan met zomaar een geluidswal? En zo ja wat voor een? Een roestig graffiti wand? Of een wand met begroeing van groen?

De bewoners langs de sporen kijken er wel op uit, dus dit is best belangrijk voor vele.

Wat brengt de verstoring met zich mee, voor de waterhuishouding die van belang is in de boden van Almere (in Lelystad zijn nu grote problemen met het bouwen van de Hanzelijn, denk aan verzakkingen, en meer. Tevens de bodem van Almere zakt enorm, kijk naar u tuintje, het verzakt en de uitstap van u woning wordt steeds hoger. Dit gebeurd ook bij de trein rails die op een heuvel ligt in Almere, deze dijk ligt gewoon op de zandgrond niets er onder, nu al wordt in de nacht zeer veel aan het spoor gewerkt, het verzakt nu al door personen treinen. Het wordt dan ook regelmatig opgehoogd want het gevaar zit bij de bruggen stations deze staan op heipalen dus deze verzakken niet, de sporen zelf wel dus dit levert met goederentreinen ernstige gevaren met zich mee. Hoeveel zwaarder is een goederen trein wel niet. Wij zien de leefbaarheid en veiligheid in het geding komen. Tevens constateren wij dat er inderdaad een tekort trein verkeer in de spits tijden is.

Maar wij zijn van mening dat dit anders opgelost zou kunnen worden, en vinden dat er van de verdubbeling misbruik wordt gemaakt om ongemerkt het Goederen/Giftransport er op deze manier door te drukke.

Veel bewoners van Almere weten de plannen niet eens, en de gevolgen dan ook niet. Dit verontrust ons zeer, en wij willen er bekendheid aan geven, via vele manieren.

 

and request

Wij verzoeken u om u handtekening te plaatsen op deze petitie! Dit is de Petitie van de

http://veiligspoor-almere.hyves.nl/

De Hyves waar iedereen terecht kan!!

Laten we tegen deze Plannen vechten, nu het nog kan.

Bewoners denk aan de toekomst, en een lekker leefbaar Almere...

bericht u Almeerse kennissen/vrienden/nuren/wijkgenoten/ schoolouders en schoolcommissies.

Zo veel mogelijk, steun hebben wij nodig, voor onze eigen petitie, dan kunnen we meespreken in de politiek en meer..

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Almere 
Petition desk:
Closing date:
2017-08-03 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Dennis 
Organisation:
Veiligspoor-Almere 
Website:

History

Signatures

Updates

Website en E-mailadres

http://veiligspoor-almere.hyves.nl/

veiligspoor-almere@hotmail.com.

2009-01-01