You, the petitioner
Download

Vast contract Universiteit Leiden voor (werkgroep)docenten

197 signatures

Deze petitie actie is gestart om vaste contracten en doorgroeimogelijkheden voor alle werkgroepdocenten aan de universiteit Leiden te bewerkstelligen. De petitie wordt aangeboden aan de directeur van Universiteit Leiden.

Petition

We

Docenten met tijdelijke aanstelling bij universiteit Leiden.

 

observe

  • Dat (werkgroep) docenten die werkzaam zijn bij Universiteit Leiden alleen tijdelijke aanstellingen aangeboden krijgen.
  • Er zijn geen doorgroeimogelijkheden en docenten moeten steeds een half jaar weg tussen contracten.
  • Dit is niet alleen schadelijk voor de werknemers zelf maar ook voor de kwaliteit en continuering van het onderwijs aan de studenten.
  • Er zijn geen eerlijke regels of gronden voor de basis van dit beleid.

 

and request

de universiteit Leiden om vaste aanstellingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden te creëren voor werkgroepdocenten.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
universiteitsbestuur 
Petition desk:
Closing date:
2021-04-11 
Lead petitioner:
J.S. van Tol 
Organisation:
Docent universiteit Leiden 

History

Signatures

Updates

Oplossingen en alternatieven

Voor zover ik nu begrijp worden er 'gewoon geen vaste contracten gegeven aan docenten zonder PhD graad'. Dit is het antwoord dat ik ten minste twee keer heb gekregen van verschillende leidinggevenden. De rede hiervoor blijkt dat de universiteit graag wil dat docenten naast het lesgeven ook actief verbonden blijven aan actueel onderzoek.

+Read more...

Een goede rede op zichzelf. De realiteit hiervan is echter, dat de universiteit grootschalig gebruik maakt van docenten zonder vast contract, die ook niet actief aan onderzoek meewerken en dus bovenstaande ideologie helemaal niet in praktijk brengt!

Nou heb ik een constructieve oplossing bedacht waarbij docenten toch een vast contract kunnen krijgen en onderwijs kwaliteit meer gegarandeerd kan worden. Ik heb het volgende bedacht:

Voor docenten die een vast contract gaan krijgen kan het als vereiste worden gesteld dat ze per jaar ten minste actief één bachelor groep co-begeleiden in de gehele afstudeerfase. De oplossing is nuttig op 4 punten:

  1. docenten blijven actief verbonden aan onderzoek
  2. assistent-professors en universitair hoofddocenten en professors worden bijgestaan in de werkdruk die nu zwaar op ze drukt omdat ze erg weinig tijd krijgen voor het begeleiden van bachelor studenten naast het onderwijs dat ze moeten leveren en onderzoek dat ze moeten doen en opschrijven (dus dit is fijn voor hun welzijn!)
  3. studenten krijgen hogere kwaliteit begeleiding tijdens hun afstudeerfase want 2 actieve begeleiders!
  4. studenten hebben minder kans om studievertraging op te lopen in de laatste fase van hun studie omdat ze intensiever begeleid kunnen worden.

Mocht jij ook goede ideeën hebben of alternatieve oplossingen, mail ze dan naar me! Alvast hartstikke bedankt voor je aandacht voor deze petitie!

Liefs, Jaelah

2021-02-12