You, the petitioner

Fietspaden zijn voor Fietsers

39 signatures

Fietsers in de Gemeente Utrecht zijn de scooteroverlast op het fietspad zat. Daarom moet de Gemeente Utrecht een helmplicht voor scooters invoeren en de scooters, waar mogelijk, op de rijbaan laten rijden.

Petition

We

inwoners/fietsers van de stad Utrecht

 

observe

dat de drukte op de fietspaden in de stad sterk is toegenomen, dat er een categorie verkeersdeelnemers van de fietspaden gebruik maakt die zorgt voor extra overlast, nl. de snorscooters, die bijna altijd harder rijden dan de maximaal toegestane 25 km/uur wat ervoor zorgt dat veel oudere fietsers en kinderen zich onveilig voelen, en, waarvan de verbrandingsmotor veel roet en gassen uitstoot die de gezondheid van de fietser bedreigen.

 

and request

om direct een helmplicht in te voeren voor de snorscooter, en hierop te handhaven, om daar waar mogelijk in de stad het fietspad terug te geven aan de fietser, door: de snorscooter op de rijbaan te laten rijden op die wegen waar brommers ook al rijden, duidelijk aan te geven welke fietspaden verboden zijn voor snorscooters en bromfietsen, en hierop te handhaven, een eenmalige subsidie voor het omkatten van een snorscooter naar een bromfiets.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Utrecht 
Petition desk:
Closing date:
2019-12-05 
Lead petitioner:
Linda Wulfert 
Website:

History

Signatures