You, the petitioner
446 720x480

Tweede losloopveldje voor honden in Kortenbosch

5 signatures

Onze honden willen graag spelen, maar dat is midden in de stad een behoorlijke uitdaging. Deze petitie is gestart om de gemeente te vragen meer omheinde hondenveldjes aan te leggen in de wijk Kortenbosch, Centrum en het Energiekwartier.

Petition

We

Hondenbaasjes, dogssitters en hondenliefhebbers van Den Haag centrum, Kortenbosch, het Energiekwartier en aangrenzende wijken willen graag meer omheinde hondenveldjes in de wijk om onze honden veilig met elkaar te laten spelen.

 

establish that:

  • Tijdens corona is het aantal honden in de stad fors toegenomen.
  • Ondanks deze toename zijn er geen extra hondenveldjes aangelegd.
  • Dit zorgt voor volle en drukke hondenveldjes waarbij vechthonden, grote en kleine honden de zeer beperkte veldjes moeten delen.
  • Dit zorgt regelmatig voor spanningen tussen honden en baasjes.
  • Niet alle honden kunnen evengoed met elkaar overweg en niet alle combinaties zijn altijd veilig. Denk bijvoorbeeld aan een jonge onhandige pup van +30 kilo met een hondje van 5 kilo.
  • Daarnaast hebben de hondenveldjes ook een positief effect op de buurt door de sociale controle.
  • Zo is bijvoorbeeld aan de Sirtemastraat naast het andere hondenveldje een grasveld waar nu al veel honden op worden uitgelaten en waar het ooit de bedoeling was dat er nog een veldje zou komen.

 

and request

De gemeente om meer omheinde hondenveldjes in de wijk(en) aan te leggen zodat alle honden veilig kunnen spelen met soortgenootjes.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Den Haag 
Petition desk:
Closing date:
2023-01-08 
Lead petitioner:
Malu Barbosa 

History

Signatures