U, de petitionaris
Tram 8  4

Tram 8 en 4, hou ze hier

6.199 ondertekeningen

Tramlijn 4 rijdt sinds 1 januari niet meer tussen Heemraadsplein en Marconiplein. Dat overviel de bewoners en ondernemers van Bospolder en Tussendijken. Er is altijd gesteld dat de tram, na afronding van de werkzaamheden aan de Schiedamseweg, zijn oude route weer zou hervatten.

Daarnaast heeft de Metropoolregio (Rotterdam-Den Haag) een conceptplan Toekomstvast tramnet opgesteld. Dit betekent een verdere verslechtering voor het openbaar vervoer in onze wijken: tram 4 gaat dan niet verder rijden dan Eendrachtsplein en tram 8 niet verder dan Marconiplein. 
 We zijn een actie gestart met posters en handtekeningen en willen daarmee op 5 april in grote getale naar de commissievergadering. DOET U MEE?

Petitie

Wij

Bewoners, ondernemers en wijkraden van Bospolder-Spangen-Tussendijken, Middelland-Nieuwe Westen, Mathenesse en Delfshaven-Schiemond

 

constateren dat:

  • dat er in onze wijken veel bewoners afhankelijk zijn van het openbaar vervoer en geen alternatief hebben. Wij vrezen dat met de huidige plannen deze bewoners door vervoersarmoede niet meer overal aan mee kunnen doen.
  • met het verdwijnen van een deel van Tram 4, de Nieuwe Binnenweg voor een aantal bewoners van Botu niet of moeilijk bereikbaar zal worden Omgekeerd wordt de markt slecht bereikbaar voor een aantal bewoners in het gebied rond de Nieuw Binnenweg.
  • met het opheffen van tram 8 in Spangen (beneden) het risico ontstaat dat bewoners ‘opgesloten’ raken in Spangen. Veel ouderen, mensen met een beperking en gezinnen met kleine kinderen in Spangen zijn afhankelijk van het openbaar vervoer.

 

en verzoeken

De Metropoolregio (MRDH) vraagt de gemeenten, waaronder Rotterdam, om advies. De gemeente betrekt hierbij de wijkraden en de raadscommissie. Op 13 maart moet ons wijkraadsadvies binnen zijn, op 5 april is de bespreking in de raadscommissie, in juni wordt het definitieve rapport van de Metropoolregio vastgesteld. 
Onze wijkraad heeft al honderden bewoners hierover gesproken, iedereen vindt het een slecht idee. 


Tram 8 en 4, hou ze hier!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Rotterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
05-04-2023 
Organisatie:
Wijkraad Bospolder-Spangen-Tussendijken 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen