You, the petitioner

Terugdraaien kostendelersnorm

1,927 signatures

De kostendelersnorm dupeert zeker 50.000 bijstandsgerechtigden die met andere volwassenen in een huis wonen. Hun uitkering is daardoor veel te laag om zelf alle kosten te betalen, die nodig zijn om armoede én uitsluiting te voorkomen.

Petition

We

gedupeerden van de kostendelersnorm plus onze circa 50.000 hulpverleners plus vele sympathisanten,

 

observe

dat de kostendelersnorm leidt tot verarming én uitsluiting:

  1. Argumenten van Klijnsma voor de kostendelersnorm zijn onwaar of niet relevant. Onwaar is dat onderzoek uit 2004 de kostendelersnorm bevestigt. Stapeling van bijstandsuitkeringen is niet relevant, want dat kwam bij de regeling van 2013 nauwelijks voor. Enzovoorts.

  2. Deze 50.000 bijstandsgerechtigden komen hoofdzakelijk door de kostendelersnorm maandelijks circa €150 tot €300 tekort.

Terugdraaien van de kostendelersnorm zou onder meer betekenen dat de gedupeerde bijstandsgerechtigden weer per maand inclusief vakantietoelage 55% of 60% van €1404 (2017) ontvangen. Het betekent bij 55% voor elke bijstandsgerechtigde die woont in een huis met:

  • 2 volwassenen die geen partners zijn, per maand 5% ofwel €70 terug;

  • 3 volwassenen 11,67% ofwel €164 terug;

  • 4 volwassenen 15% ofwel €212 terug;

  • 5 volwassenen 17% ofwel €239 terug.

 

and request

de kostendelersnorm geheel terug te draaien.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2023-12-01 
Lead petitioner:
Jaap Hageman 
Website:

History

Signatures

Updates

Stemmen voor de Tweede Kamer in maart 2021

Belangrijk! Vooral niet stemmen op de VVD, het CDA, de CU, de SGP, de PVV en de FvD. Zij willen de kostendelersnorm voortzetten of de bijstand verminderen.

+Read more...

Ten nadele van tienduizenden gehandicapten, chronisch zieken en thuislozen met gecompliceerde problemen. Ook bij D66 en de PvdA staat het afschaffen van de kostendelersnorm nu wel in hun verkiezingsprogramma. De stelling in de website over de kostendelers (zie Details website): “Op basis van de schatting en gezien het langdurige karakter van mantelzorg, kan redelijkerwijze worden aangenomen dat 25.000 gedupeerde bijstandsgerechtigden mantelzorg ontvangen.” is nog steeds actueel. Voor de thuislozen is de huidige woningnood een extra negatieve omstandigheid.

2021-03-11

Stemmen voor terugdraaien van de kostendelersnorm bij de Statenverkiezingen 2019

De afgelopen jaren hebben de regeringen Rutte elk initiatief om de kostendelersnorm terug te draaien, getorpedeerd. Rutte is de omgekeerde Robin Hood: neemt van de armen om aan de rijken te geven.

De Statenverkiezingen op 20 maart 2019 leiden tot een nieuwe Eerste Kamer 2019.

+Read more...

Dit biedt een kans om terugdraaien van de kostendelersnorm effectief te bevorderen.

Stem daarom uitsluitend op partijen die op 6 juli 2017 in de Tweede Kamer vóór de motie van Jasper van Dijk over afschaffing van de gehele kostendelersnorm hebben gestemd: GroenLinks, SP, Partij voor de Dieren, 50PLUS, DENK en Forum voor Democratie.

Bij twijfel over de PvdA dient u te overwegen dat de kostendelersnorm is bedacht en ingevoerd door de PvdA, onder leiding van diens huidige fractievoorzitter, Lodewijk Asscher. Stem die partij dus ook niet.

2019-03-13

Stemmen voor terugdraaien van de kostendelersnorm

Nu er zowel een Tweede Kamer als een regering is, wordt het verzet tegen de kostendelernorm voortgezet. Ten sterkste wordt aanbevolen dat gedupeerden van de kostendelersnorm, hun familie en overige sympathisanten uitsluitend op partijen te stemmen die op 6 juli 2017 in de Tweede Kamer vóór de motie van Jasper van Dijk over afschaffing van de gehele kostendelersnorm hebben gestemd:

GroenLinks, SP, Partij voor de Dieren, 50PLUS, DENK en Forum voor Democratie.

+Read more...

De eerste gelegenheid doet zich voor bij de verkiezing van de gemeenteraden op 21 maart 2018.

2017-11-17