You, the petitioner
School

Tegen sloop & voor herbestemming Rubenslaanschool

339 signatures

Gemeente Utrecht heeft aangekondigd de Rubenslaanschool in de Kromme Rijn wijk te willen slopen. Deze petitie is opgesteld door een buurtinitiatief dat pleit voor het behoud van de school. Voor meer informatie over de voorgenomen sloop en ons herbestemmingsplan zie www.rubenslaanschool.nl.

Petition

We

buurtbewoners en/of Utrechters en iedereen dit ter harte gaat

 

observe

  • dat de Rubenslaanschool bijdraagt aan de cultuurhistorische waarde van de Kromme Rijn wijk
  • dat er een grote kans is dat de school ‘voor niks’ gesloopt wordt, en de grond een eindeloze ‘buffer’ van tijdelijke invulling wordt
  • dat behoud en herbestemming bijdraagt aan circulariteit en duurzaamheid, en de kans biedt de school in ere te herstellen en een invulling te geven die positief bijdraagt aan de leefbaarheid en het welzijn van de wijk
  • dat een flexibele invulling waarbij behoud van cultuurhistorische waarde, circulariteit en duurzaamheid, maatschappelijke waarde en de gewenste onderwijsbuffer van de gemeente gecombineerd gerealiseerd kunnen worden, beter past in de ‘krappe’ stad Utrecht

 

and request

de school niet te slopen en in gesprek te gaan met het buurtinitiatief dat herbestemming van de school beoogt te realiseren.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Utrecht 
Petition desk:
Closing date:
2020-10-24 
Lead petitioner:
Lisanne Havinga 
Organisation:
Buurtinitiatief Rubenslaanschool 
Website:

History

Signatures

Updates

Vanavond buurtbijeenkomst!

Beste allemaal,

Ten eerste, van harte bedankt voor alle ondertekeningen tot nu toe!

Jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd om vanavond (op gepaste 1,5 meter afstand uiteraard) de buurtbijeenkomst bij te wonen, om 20:00 op het schoolplein van de Kohnstammschool in Kromme Rijn, Utrecht! We hebben vanochtend een gesprek gehad met de gemeente, maar helaas lijkt er nog weinig beweging te zijn vanuit hun kant. We zullen dit vanavond nader toelichten, en willen samen kijken hoe we nu het beste verder kunnen gaan met onze actie om de sloop van de Rubenslaan school te voorkomen.

+Read more...

(meer handtekeningen zijn altijd goed, dus verspreid de petitie vooral!) We hopen op een goede opkomst, er zullen ook wat media en raadsleden aanwezig zijn! Daarnaast zijn we van plan om wat spandoeken te maken om onze actie zichtbaarder te maken in de buurt!

Groet, het Buurtinitiatief

2020-07-30