You, the petitioner
Bovenaanzicht school bc schondeln roermond

Tegen afschaffing van de naam Schöndeln van onze school

1,995 signatures

Het schoolbestuur van Lyceum Schöndeln te Roermond heeft het domme plan om na de toevoeging van het MAVO onderwijs de naam Schöndeln te laten vallen ondanks het feit dat wij als oud-leerlingen en oud-docenten weten dat deze naam in het hele land een kwaliteitskenmerk voor goed onderwijs is. Teken tegen dit plan!

Petition

We

Wij zijn de (oud-) leerlingen en (oud-) leraren die de reputatie van de school Schöndeln aan het hart gaat.

 

observe

  • Als (oud-) leerlingen en oud-docenten van BC Schöndeln maken we ons ernstig zorgen over de plannen van uw bestuur om bij terugkeer van de MAVO op het terrein van de school de naam Schöndeln te laten vervallen.

  • In het begin van de jaren zestig werd op het toenmalige landgoed Schöndeln, een nieuwe school van het Bisschoppelijk College gebouwd. Het landgoed was en is een historische plaats in Roermond.

  • Het Bisschoppelijk College Schöndeln werd in de loop der jaren niet alleen in Roermond maar in het hele land een begrip en een aanbeveling voor oud-leerlingen zoals wij vanwege het kwalitatief zeer goede onderwijs. Hele generaties leerlingen (en ook hun ouders!) hebben daar hun voordeel mee gedaan en de oud-docenten kunnen met trots zeggen dat ze hieraan hebben meegwerkt.

  • De plannen van het huidige bestuur van Lyceum Schöndeln om de naam Schöndeln af te schaffen getuigen van een totaal gebrek aan historisch besef en hierdoor wordt cultureel erfgoed, dat wij juist zouden moeten koesteren, verkwanseld.

  • Eerste zorg moet zijn dat er goed onderwijs gegeven wordt. Zo dit al voor verbetering vatbaar is, dan heeft een nieuwe naam daar geen enkele invloed op. Integendeel, de naamsbekendheid van Schöndeln, die in het verleden voor oud-leerlingen vele deuren opende, zal verdwijnen en de school zal zeker voorgoed afglijden in de anonimiteit. Dat hebben de oud-leerlingen, maar ook de huidige en toekomstige leerlingen niet verdiend.

  • Contacten met vele oud-docenten en oud-leerlingen maken ons heel duidelijk dat velen onze mening delen.

 

and request

dat het schoolbestuur van de naamsverandering afziet en danken u daarvoor heel hartelijk.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
schoolbestuur 
Petition desk:
Lead petitioner:
Andre Kolodziejak 
Organisation:
Alumni (BC) Schöndeln 

History

Signatures

Updates

Beste ouders, ook tekenen, om u kinderen vooruit te helpen!

Door de naam Schöndeln gaan deuren open die anders voor uw kinderen gesloten blijven, zegt het voort. Bedankt ook voor uw steun!.

2019-12-18

Blijf tekenen voor het behoud van de naam Schöndeln, bedankt!

We blijven samen zeer waakzaam volgen dat de naam Roercollege Schöndeln ook inderdaad ingevoerd wordt zoals eerder door het bestuur van de Stichting Onderwijs Midden Limburg bekend gemaakt werd..

2019-12-17

We made it! "Schöndeln" blijft behouden! Duizend negenhonderd maal dank aan jullie ondertekenaars! Dank aan het wijze bestuur!

Schöndeln zwicht voor petitie: naam blijft deels behouden

"Lyceum Schöndeln gaat na het samengaan met de Mavo Roermond door het leven als Roer College @ Schöndeln. Daarmee zwicht de school voor alle weerstand tegen de naamswijziging."

De Limburger 12 december 2019.

2019-12-12