You, the petitioner
77a5caa3 c8dc 43b2 a4a6 d8e308c532e2

Stop yoga met puppies

8,260 signatures

Yoga met puppy's is niet gunstig is voor de gedragsontwikkeling van puppy's. Puppy's komen in situaties waarin ze zich overweldigd en bang kunnen voelen en kunnen daarmee gedragsproblemen ontwikkelen. Daarnaast is er geen professionele begeleiding voor de puppies zelf in deze lessen.

Petition

We

Yogascholen, yogi's en dierenliefhebbers,

 

establish that:

  • bij 'yoga met puppies' de puppies telkens in een ruimte vol vreemden worden geplaatst
  • ze daardoor angst kunnen ontwikkelen en niet goed kunnen socialiseren
  • ze zelfs gedragsproblemen kunnen krijgen als ze in situaties komen waarin ze zich overweldigd en bang voelen
  • deze aanpak een puur commerciële trend is die niets met yoga te doen heeft, maar alles met geld verdienen ten koste van de puppies
  • yogalessen kan op basis van veel andere mogelijkheden die echte yoga bied, zonder misbruik van dieren en daaruit voortkomend dierenleed.

 

and request

te handhaven op yoga beoefenen zonder puppies en ervoor te zorgen dat deze puppies in een veilige gezonde omgeving blijven en komen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Openbaar Ministerie (artikel 12 Sv-procedure) 
Petition desk:
Closing date:
2026-12-01 
Lead petitioner:
Isolde Zandee 
Organisation:
YogaToday | Ananda Yoga 
Website:

History

Signatures

Updates

Minister Adema komt met verbod op Puppy Yoga

Dit is geweldig nieuws.Het gaat lukken het in Nederland te stoppen.

De Telegraaf 31-05-2024 - Er komt een verbod op ’puppy yoga’. Demissionair minister Piet Adema (Landbouw) buigt zich over dit plan nu vooral in Amsterdam jonge hondjes worden ingezet tijdens yogalessen.

+Read more...

Hierdoor loopt de ontwikkeling van de viervoeters mogelijk schade op. Lees alle informatie in het artikel. De Nederlands Voedsel en Waren Autoriteit zitten er nu ook goed bovenop. Hele artikel: https://www.telegraaf.nl/nieuws/611613624/minister-komt-met-verbod-op-puppy-yoga-het-lijkt-schattig-maar-hondjes-kunnen-er-levenslang-last-van-hebben

2024-06-03

Amsterdam wil maatregelen, Telegraaf wijst yoga met puppies af en mee

Hoi lieve mensen,

Kleine update via deze artikelen :-)

"Amsterdam wil puppy-yoga verbieden: ‘Ik heb hier met afgrijzen naar zitten kijken’ De gemeente Amsterdam zoekt naar een manier om het nu al omstreden fenomeen ‘puppy-yoga’ te verbieden in de stad. ‘Het is echt boosmakend dit.

+Read more...

En de eigenaar van de studio is toondoof voor de kritische geluiden.’ Uit: Het Parool

"Dit is weer een toonbeeld van de volstrekte idioterie van onze commerciële welvaartsmaatschappij vol egocentrische Instagrammable welnessweirdo’s. Goed dat tv-programma Radar er aandacht aan heeft besteed. Dit moet stoppen, nu.” Uit: De Telegraaf

"Puppy yoga relaxes people but stresses dogs, say opponents" Uit: Dutchnews

2024-03-21

NVWA onderzoekt mogelijkheden om puppies yoga aan te pakken

Het Parool van 18 maart berichtte over de inval die de NVWA het afgelopen zaterdag bij een van de vestigingen deed.

*'Maandag laat de NVWA weten dat er tijdens de inspectie geen overtredingen zijn geconstateerd op het gebied van dierenwelzijn.

+Read more...

“Daarom kunnen we nu niet optreden. Maar wij vinden puppy-yoga niet wenselijk. Dus we kijken naar andere mogelijkheden om hier iets tegen te kunnen doen,” aldus een woordvoerder.*

Ook de Dierenbescherming spreekt zich uit hiertegen:

‘Als je dieren commercieel inzet en er op deze manier geld mee kan verdienen, is er een perverse prikkel om over de grens heen te gaan. In deze specifieke reportage zien we dat ook gebeuren, en dat stemt ons droevig.’

De Nederlandse Vereniging van Yogadocenten heeft ons aandacht gegeven om hier richting hun leden aandacht aan te gaan geven. Dat yogales met puppies geven en hieraan geld te verdienen niet in lijn is met de yogafilosofie.

2024-03-18