You, the petitioner
Flyer a5 voorkant 4x6

Stop Windmolens Gooimeer

2,499 signatures

De gemeente Almere wil aan het Gooimeer, recht tegenover Huizen, extreem grote windturbines plaatsen: ashoogte 130 meter en een totale hoogte van bijna 200 meter! Het Gooimeer heeft een grote visuele waarde, namelijk een open en weids karakter, zonder (al te) hoge bebouwing in de directe nabijheid. De afbeelding hiernaast is volledig op schaal.

Petition

We

Inwoners van Huizen, Almere e.o. Watersporters, natuurliefhebbers en recreanten rond het Gooimeer.

 

establish that:

Wij constateren: dat door de plannen van Almere met het plaatsen van extreem grote windturbines (200meter) aan het Gooimeer de leefbaarheid van tienduizenden bewoners van Huizen, Almere, en omstreken ernstig wordt aangetast; dat het een onomkeerbaar negatief effect zal hebben op onze leefomgeving en de bijbehorende toeristische, landschappelijke en natuurwaarden. Wij vrezen geluidsoverlast, knipperende lichten en vervuiling van ons uitzicht.

 

and request

Het Gooimeer heeft een grote visuele waarde, namelijk een open en weids karakter, zonder (al te) hoge bebouwing in de directe nabijheid van het meer. Dit willen wij graag behouden. Wij verzoeken de gemeente Almere af te zien van het plaatsen van windmolens (klein en groot) aan het Gooimeer en de Waterlandseweg en alternatieven als bijvoorbeeld windmolens ver op zee en zonne-energie te overwegen.

The answer

Wethouder Henk Mulder ziet mega-windmolens langs het Gooimeer niet meer zitten

Wethouder Henk Mulder ziet mega-windmolens langs het Gooimeer niet meer zitten. Bron: Dichtbij, 20 juni 2014 (...) Toch doet Almere windenergie niet helemaal in de ban. Windmolens moeten energie en geen weerstand opwekken. Mulder wil windmolens wel toestaan op plekken waar bewoners deze graag willen.

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Almere 
Petition desk:
Closing date:
2014-08-15 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Wolter Dijksma 
Organisation:
www.stopwindmolensgooimeer.nl 
Website:

History

Signatures

Updates

Wethouder Henk Mulder ziet mega-windmolens langs het Gooimeer niet meer zitten

Wethouder Henk Mulder ziet mega-windmolens langs het Gooimeer niet meer zitten. Bron: Dichtbij, 20 juni 2014 (...) Toch doet Almere windenergie niet helemaal in de ban.

+Read more...

Windmolens moeten energie en geen weerstand opwekken. Mulder wil windmolens wel toestaan op plekken waar bewoners deze graag willen.

2016-05-31