You, the petitioner

Stop wanbetalingen bij ZZP’ers

2,834 signatures

Steeds meer ZZP'ers en ondernemers komen in de problemen omdat ze te laat of niet betaald krijgen. OpenCompanies roept minister Dijsselbloem op om deze negatieve trend te doorbreken en een maximale betaaltermijn van 30 dagen in te stellen voor ondernemers en ZPP'ers

Petition

We

ZZP'ers en ondernemers

 

establish that:

Dat de betaaltermijn van onze facturen de afgelopen jaren vaak boven de 60 dagen uitkomt. In sommige gevallen zelfs boven de 90 dagen! Uit onderzoek blijkt dat 53% van alle ZZP'ers met onbetaalde facturen te maken heeft. De ZZP'er heeft echter vaak geen keuze en moet de betaaltermijn van de klant accepteren. Vervolgens is de ZZP'er de spreekwoordelijke dupe en zit deze met minder geld op de rekening terwijl hij of zij hier wel recht op heeft.

 

and request

Minister Dijsselbloem, het Kabinet, Tweede Kamer én alle bedrijven van Nederland om af te spreken betalingen niet later dan 30 dagen na de werkzaamheden te voldoen. Zodoende draaien de ZZP'ers niet op voor de rente van de grotere bedrijven in de markt. ZZP’ers zijn niet de financiers van grote bedrijven en moeten standaard na 30 betaald worden. Geen uitloop meer naar 60 dagen of nog later dus. Ben je het hiermee eens? Samen stoppen we de onbetaalde factuur!

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Petition desk:
Closing date:
2016-05-04 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Koen Overgaauw 
Organisation:
OpenCompanies 

History

Signatures