You, the petitioner
Rookvrijavatar3

Stop verkoop sigaretten in supermarkten en tankstations

25 signatures

Deze petitie is gestart naar aanleiding van Manifest 'Houd jeugd uit de rook' van longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter. We doen een dringend beroep op de overheid om sigaretten uit de supermarkt en uit tankstations te bannen en de sigaretten nog meer te ontdoen van hun glamour. Jeugd moet niet op al jonge leeftijd geconfronteerd worden met geaccepteerde sigarettenverkoop en ongewenste genotsmiddelen reclame.

Petition

We

Nederlanders willen niet dat jeugd dagelijks met verkoopuitingen van sigaretten wordt geconfronteerd en wordt verleid met aantrekkelijke sigaretten reclame en schappen vol sigaretten.

 

observe

Dat bij o.a. kassa's van supermarkten en bij tankstations kinderen al op vroege leeftijd worden geconfronteerd met schappen vol met sigaretten. Door de strategische plaatsing bij kassa's wordt via deze reclame-uitingen met de paplepel ingegoten, dat roken en sigaretten acceptabel en normaal en glamorous is. Wij willen deze negatieve spiraal van jeugdverleiding door de tabaksindustrie doorbreken. In Engeland is dit inmiddels gebeurd.

 

and request

De minister van Volksgezondheid om fatsoenlijk anti-rookbeleid te ontwikkelen en het Engelse voorbeeld te volgen. Om uiteindelijk sigaretten uit de schappen en bij de kassa's van de supermarkt en tankstations te verwijderen. En ervoor zorg te dragen dat (jonge) kinderen niet meer met dit soort reclame voor genotsmiddelen geconfronteerd worden.

Sign this petition

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
25-07-2016 
Status:
Signable 
Lead petitioner:
Johan verdonk 
Organisation:
RookvrijHolland 
Website:

History

Signatures

Anonymous
4 days
Anonymous
5 months
Lizzy Bethlehem=Weintré
Zutphen
7 months
Edwin Bethlehem Weintre
Zutphen
7 months
Raijmond van Oijen
Afferden(LB)
Orderverzamelaar
over 1 year
Anonymous
about 2 years
Anonymous
over 2 years
Anonymous
almost 3 years
Anonymous
about 3 years
Anonymous
about 3 years
Anonymous
about 3 years
Bas jansen
Hedel
about 3 years

Updates

No news about this petition yet.