You, the petitioner
Knipsel

Stop oliewinning Rotterdam

1,362 signatures

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil tot 2050 olie blijven winnen onder Rotterdam. Hiervoor hebben zij recent een nieuwe vergunning aangevraagd bij het Ministerie van EZK. Dit past niet bij de schone en veilige toekomst die we als maatschappij voor ogen hebben. Daarom: hou het in de grond!

Petition

We

Betrokken en bezorgde burgers die een duurzame, schone en veilige toekomst willen

 

observe

  • dat we een duurzame toekomst alleen voor elkaar krijgen als we dat samen doen, burgers samen met de nieuwe regering. En door géén nieuwe vergunning te verlenen.
  • dat de NAM bovendien nieuwe technieken toepast zonder vergunning en niet goed meet of de winning tot aardbevingen leidt, hoe sterk de bodem daalt, en wat precies het risico is voor infrastructuur en huizen. De gemeente Rotterdam is daarom ook tegen het verlenen van deze vergunning.

 

and request

  • de Minister van Economische Zaken en Klimaat de nieuwe vergunning voor het verlengen van de oliewinning onder Rotterdam door de NAM tot 2050 niet te verlenen.

  • de Minister de bezwaren die onder de bewoners leven ter harte te nemen en zich te richten op een duurzame, schone en veilige toekomst. Voor ons Rotterdammers, voor Nederland. Geen olie uit Rotterdam, hou het in de grond!

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Lead petitioner:
Feline Verbrugge 
Organisation:
Stop oliewinning Rotterdam 

History

Signatures

Updates

NRC: Rotterdam verzet zich fel tegen nieuwe vergunning olieboringen

Oliewinning. In een gebied met 70.000 woningen wil de NAM nieuwe olieboringen gaan uitvoeren.

+Read more...

Bewoners en politici hebben grote bezwaren. „Niemand (...) lees verder

2022-01-13