U, de petitionaris
Kluwerpasfotomini 2x2 2cm 01

Stop het graaien

6.263 ondertekeningen

Topmensen in het bedrijfsleven harken het grote geld binnen, terwijl de werkloosheid oploopt tot recordhoogte. Beide zijn met elkaar verbonden: minder personeel = meer winst voor een bedrijf = hogere salarissen voor de top. Die spiraal moet doorbroken. De overheid doet niks, dus tijd voor actie.

Bij voldoende steun (40.000 handtekeningen) starten we een Burgerinitiatief.

Petitie

Wij

Alle Nederlanders die het graaien nu echt volledig beu zijn;

 

constateren dat:

Dat de overheid ondanks talloze verzoeken vanuit de ‘gewone’ bevolking nalaat om werkelijk op te treden tegen het onophoudelijke graaien, de exorbitante salarissen, de voortdurende verrijking ten koste van anderen, de schaamteloze cultuur van bonussen, vertrekpremies en gouden handdrukken, zowel in de publieke als in de private sector;

 

en verzoeken

De Tweede Kamer om de graaicultuur echt te beëindigen door een wettelijk maximum te bepalen voor salarissen (inclusief bonus, premie etc.), óók in de private sector. Wij verzoeken om een zogeheten 12:1-ratio. De hoogste werknemer of bestuurder mag niet méér verdienen dan twaalf maal het gemiddelde salaris van de overige werknemers. Per maand maximaal één jaarsalaris.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
17-10-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Sjors van Beek 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen