You, the petitioner
Schets nh nieuws woontoren amstelplein

Stop de woontoren in hartje Uithoorn

437 signatures

Onze gemeente en Rabo Pensioenfonds zijn van plan een Woontoren van maar liefst 11 verdiepingen naast de kruising van de Koningin Maximalaan en de Laan van Meerwijk te bouwen, bijna op de nieuw te bouwen rotonde met het gedenkteken 200 jaar Uithoorn, de monumentale Beuk.

Wij willen dit stoppen

Petition

We

Iedereen die er belang bij heeft om het kleine beetje dorpse karakter van Uithoorn te behouden.

 

establish that:

  • Dat de communicatie vanuit de Gemeente Uithoorn slecht is geweest, waardoor burgers onbekend zijn met de plannen om een reusachtige flat van 11 verdiepingen te bouwen in het hart van Uithoorn

  • Dat een flat niets te maken heeft met een dorps karakter

  • Dat men al 2 jaar onderhandelt over dit plan, een kant en klaar ontwerp presenteert, zonder overleg met de bewoners en een Wethouder die de optie geeft, die neerkomt op: "slikken of stikken"

 

and request

om geen toestemming te geven aan marktpartijen om een woontoren (flat) bovenop of naast het winkelcentrum Amstelplein te bouwen die hoger is dan de huidige woonlagen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

History

Signatures

Updates

Verdediging Wethouder Hazen naar de Raad 1-2-2022

Er blijkt in de documentatie van de gemeente wel een reactie van wethouder Hazen op de bedenkingen van de Raad van 26-1-2022 omtrent de woontoren, anterieure overeenkomst, waarom een kruimelregeling wel mogelijk is en de insprekers.

.

2023-07-13

Link naar de ter inzage legging anterieure overeenkomst

2023-01-23

Anterieure overeenkomst (de deal met Rabo) Wethouder Haas

De gemeente (wethouder) heeft het plan niet aangepast of herzien mbt de "Flat" midden in het dorp.

Sterker nog, Wethouder Hazen heeft vorig jaar in de vergadering voor de raad, waar deze anterieure overeenkomst is goedgekeurd met in achtneming van de kruimelregeling, de raadsleden beloofd dat alles was besproken en juridisch is afgekaderd door de gemeente, hemzelf en de juridische afdeling. Hij zou hiervan stukken aan de raad sturen, waaruit dit zou blijken.

+Read more...

Zover ik kan nagaan is deze onderbouwing nooit verstrekt aan de raadsleden.

Als u interesse heeft liggen de zakelijke beschrijvingen van deze anterieure overeenkomst nog tot eerste week februari ter inzage in het gemeentehuis.

2023-01-23