You, the petitioner
Tim marshall wa gs5r58ga unsplash

Stop de spoed-uithuisplaatsing zonder hoor en wederhoor vooraf

45 signatures

Wij, de ouders van Nederland constateren dat een plotselinge uithuisplaatsing, al dan niet met de inzet van de politie, traumatisch is voor ouder(s) en kind. Ook stellen wij vast dat vaak spoed uithuisplaatsing wordt gevraagd zonder dat er direct gevaar voor het kind is vastgesteld. Dit moet anders!

Petition

We

Ouders van Nederland, advocaten jeugdrecht, schoolleiders en leraren m/v, overige betrokkenen.

 

observe

  • Dat het met een spoedprocedure uitplaatsen van kinderen, al dan niet met de inzet van de politie, traumatisch is voor kind en ouder(s).
  • Ook wordt er vaak niet (geheel) voldaan aan de gestelde criteria, om met spoed te mogen uitplaatsen en vindt er vooraf geen hoor en wederhoor plaats.
  • Daarnaast wordt contact tussen ouder en kind de eerste periode niet toegestaan.
  • Dit alles achten wij schadelijk voor het kind en dat moet echt anders.

 

and request

  • middels het houden van hoorzittingen, te komen tot een aanpassing van de wet, zodanig dat dit op deze manier niet meer kan, tenzij het absoluut niet anders kan, zoals bij geconstateerd seksueel misbruik of mishandeling.

  • om zowel ouders, kinderen maar ook andere betrokkenen als advocaten, schoolleiders en leerkrachten te betrekken bij het ontwikkelen van nieuwe wetgeving.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Lead petitioner:
Stefan Vlaminckx 
Organisation:
NSE ambulante begeleiding en hulpverlening 

History

Signatures