You, the petitioner
Pillen

Stop de schandalige driedubbele prijsverhoging van het medicijn Priadel

3,290 signatures

De prijs van het medicijn Priadel is per 1 juli 2019 verdrievoudigd. Essential Pharma maakt met deze exorbitante prijsverhoging misbruik van zijn monopoliepositie en buit daarmee een kwetsbare groep mensen uit die vanwege een bipolaire of depressieve stemmingsstoornis afhankelijk zijn van dit medicijn.

Petition

We

Mensen afhankelijk van Priadel en alle Nederlanders die betrokken zijn bij de geestelijke gezondheid van zijn medemens.

 

observe

  • dat producent Essential Pharma van het medicijn Priadel de prijs hiervan heeft verdrievoudigd zonder dat daarvoor een redelijke grond, zoals bijvoorbeeld onderzoekskosten, voor valt aan te voeren;
  • dat daarmee deze farmaceut in feite grof misbruik maakt van een zelf gezochte monopoliepositie;
  • en dat dit machtsmisbruik plaatsvindt over de ruggen van tienduizenden kwetsbare mensen die lijden aan hevige stemmingsstoornissen.

 

and request

de leden van de Tweede Kamer te bewerkstelligen dat via wetgeving of oproepen aan de minister aan deze schandalige vorm van uitbuiting paal en perk wordt gesteld, en te bepalen dat tot die tijd de eigen bijdrage voor Priadel (en het alternatief middel Camcolit) op geheven wordt.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2019-10-01 
Lead petitioner:
Henk Mathijssen 
Organisation:
Vereniging plusminus, leven met bipolariteit 
Website:

History

Signatures