You, the petitioner
Augustapolder

Stop de geluidsoverlast door blaffende hond vanuit Augustapolder in Barendrecht

94 signatures

De omwonenden van de Augustuspolder in Barendrecht ervaren iedere dag én nacht indringende geluidsoverlast van een zeer luid blaffende hond die naast het kantoorpand aan de Augustapolder 8 geplaatst is.

Petition

We

Omwonenden van de Augustapolder in Barendrecht

 

observe

  • Dat naast het bedrijfspand gevestigd aan Augustapolder 8 sinds enkele maanden een hond is geplaatst.
  • Deze hond blaft dag én nacht en veroorzaakt ondraaglijk veel geluidsoverlast voor bewoonde omgeving.
  • De eigenaar wil de hond niet weg halen.
  • Dat door het ontbreken van een duidelijk beleid vanuit de gemeente geluidsoverlast blijft aanhouden.
  • Dat het woongenot en zeker de gezondheid van de omwonenden wordt aangetast.

 

and request

  • Structurele maatregelen te treffen om, in het belang van de gezondheid en woongenot van de omwonenden, de geluidsoverlast van de blaffende hond op zeer korte termijn weg te nemen uit de bewoonde omgeving.

  • Invulling te geven aan de kwaliteit van de leefbaarheid in de gemeente zoals bedoeld in de toekomstige Omgevingswet.

  • In samenwerking met de politie effectieve maatregelen te nemen waardoor de geluidsoverlast per direct wordt weggenomen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Barendrecht 
Petition desk:
Closing date:
2022-05-20 
Lead petitioner:
Omwonenden Augustapolder 
Organisation:
Omwonenden Augustapolder 
Website:

History

Signatures

Updates

Helaas geen blijvend resultaat, hond is weer terug naar buiten geplaatst.

Sinds enkele weken is de hond helaas weer terug naar buiten geplaatst en blijft de geluidsoverlast aanhouden. De toezegging om het hondenverblijf van buiten naar binnen te verplaatsen is helaas niet waar gemaakt.

+Read more...

De hond blijft dagelijks buiten geplaatst worden en blaffen. Uw steun is nog steeds hard nodig. We vragen de gemeente nu structurele maatregelen te treffen om, in het belang van de gezondheid en woongenot van de omwonenden, de geluidsoverlast van de blaffende hond op zeer korte termijn weg te nemen uit de bewoonde omgeving.

2022-01-24

Gesprek met eigenaar van hond

Wij (enkele bewoners aan de Paulinapolder) hebben op 23 december 2021 een fysieke afspraak gehad met de medewerkers van het bedrijfspand en tevens eigenaar van de hond.

Tijdens het gesprek is door de bewoners duidelijk aangegeven dat de geluidsoverlast ondraaglijk is, en hierdoor het woongenot en gezondheid van de bewoners wordt aangetast.

+Read more...

Hier is gelukkig nu begrip voor getoond door de betrokken medewerkers van het bedrijfspand en tevens eigenaar van de hond.

Het eerste resultaat is een toezegging dat het hondenverblijf van buiten naar binnen wordt verplaatst. De hond zal niet meer buiten verblijven, waardoor de overlast door het luide blaffen van de hond hopelijk weg genomen zal worden.

In hoeverre deze maatregel effect heeft, zal in de komende periode duidelijk moeten worden.

Wij hebben de indruk dat de door zeer veel omwonenden ondertekende petitie belangrijk is geweest om tot deze overeenstemming te komen.

Wij danken u zeer voor de steun!

Met vriendelijke groet,

Namens de initiatiefnemers van de Petitie "Stop-de-geluidsoverlast-door-blaffende-hond-vanuit-Augustapolder-in-Barendrecht"

2021-12-24