You, the petitioner

Steun de familie Redzovic

1,087 signatures

Na negen jaar in Nederland te zijn geweest, dreigt de familie Redzovic uitgezet te worden naar hun land van herkomst, Bosnië. De vader is hartpatiënt en ernstig getraumatiseerd. Als hij terugmoet naar het land waar hij zijn trauma opgelopen heeft, gaat hij het niet redden.

Petition

We

Steungroep Redzovic

 

establish that:

dat de familie al negen jaar in Nederland is en nu uitgezet dreigt te worden terwijl de vader, Esad, hartpatiënt is en ernstig getraumatiseerd door wat hij in Bosnië heeft meegemaakt. De minister wil hem en zijn vrouw Bisa, zoon Haris en de verloofde van Haris, Esma, terugsturen naar Bosnië. In Nederland kan Esad zich net staande houden door psychiatrische behandeling en medicijnen voor zijn hart. De IND vindt dat hij in Bosnië ook psychiatrisch behandeld kan worden. Maar de traumatische klachten zijn ontstaan door wat hij daar heeft meegemaakt en wat veroorzaakt is door de autoriteiten die daar nu nog steeds aan de macht zijn. Zijn ergste nachtmerrie is om daar naar terug te gaan. Zijn behandelend psychiater geeft aan dat Esad de terugkeer naar Bosnië niet gaat redden. De IND vindt ook dat hij voor zijn hartproblemen behandeld kan worden in Bosnië. Esad gebruikt heel specifieke medicijnen, omdat hij verschillende allergiën heeft. Het is bekend bij de IND dat minstens één essentieel medicijn niet in Bosnië beschikbaar is. Het alternatief dat hij dan volgens de IND maar moet gebruiken, zal hem grote gezondheidsproblemen opleveren. Bovendien kijkt de IND helemaal niet naar het gecombineerde effect van hartproblemen en traumatische problemen. Zowel de cardioloog als de psychiater spreken daar hun grote zorgen over uit. Het gezin is in april 2001 naar Nederland gekomen. Een maand te laat om onder de pardonregeling te vallen! Een andere zoon van Esad is twee maanden eerder naar Nederland kunnen vluchten en heeft al enige tijd een verblijfsvergunning op grond van de pardonregeling. Door gedwongen terugkeer naar Bosnië zou het gezin gescheiden worden. In hun Wagenings netwerk staan ze bekend als een bescheiden en lief gezin. Ze staan altijd klaar om anderen te helpen en een klusje op te knappen. Haris en Esma zijn al 9 jaar in Nederland en hebben al die tijd geen opleiding kunnen volgen. Esma was pas 17 jaar toen zij hier kwam. Hun leven heeft 9 jaar stilgestaan.

 

and request

daarom de minister van Justitie de familie een verblijfsvergunning te geven, zodat ze na negen jaar tussen angst en hoop een leven op kunnen bouwen in Nederland en niet een ellendige situatie in Bosnië tegemoet gaan. Iedereen heeft recht op geluk.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
2010-04-28 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Steungroep Redzovic 

History

Signatures

Updates

DE FAMILIE REDZOVIC HEEFT VERBLIJFSVERGUNNINGEN!!!

    Eindelijk goed nieuws!!!   Woensdag 18 augustus 2010 hebben Esad en Bisa Redzovic, hun zoon Haris en zijn verloofde Esma een brief gekregen van de minister van Justitie dat ze alle vier een verblijfsvergunning krijgen op grond van de discretionaire bevoegdheid van de Minister. Zoals te begrijpen is, zijn ze heel erg blij en opgelucht.

+Read more...

Eindelijk kunnen de ouders rust vinden en Haris en Esma staan te trappelen om aan een opleiding te beginnen en hun leven op te bouwen in Nederland.   Mede door jullie handtekeningen onder de petitie hebben we dit resultaat kunnen bereiken! De familie bedankt iedereen voor de steunbetuigingen en bemoedigingen die ze in de afgelopen moeilijke jaren heeft mogen ontvangen en ziet uit naar haar toekomst in Nederland

2010-08-19

petitie overhandigd

In slechts 10 dagen hebben ruim 1000 mensen hun handtekening onder de petitie gezet. De familie weet dat ze niet alleen staat!! Vandaag heeft de familie de petitie overhandigd aan de ambtenaar van de IND die hun aanvraag voor een verblijfsvergunning op schrijnende gronden in behandeling heeft genomen.

+Read more...

De aanvraag moest gedaan worden in Rijswijk. Het was erg spannend voor de familie, want als de IND de aanvraag meteen af zou wijzen had de familie in vreemdelingendetentie gezet kunnen worden. Dat gebeurde gelukkig niet. De aanvraag wordt in behandeling genomen. De burgemeester van Wageningen heeft een brief gestuurd naar de Minister van Justitie waarin hij aandacht vraagt voor de situatie van het gezin en de aanvraag voor een verblijfsvergunning ondersteunt. Nu is het wachten op de beslissing van de minister.

2010-04-28

Petitie wordt op 28 april aangeboden

De familie Redzovic heeft een afspraak om op 28 april om 10u hun aanvraag voor een verblijfsvergunning op schrijnende gronden in te dienen bij het IND kantoor in Rijswijk. Dit is het moment dat we de petitie aan willen bieden aan de IND die hun aanvraag gaat beoordelen.

+Read more...

Het wordt een erg spannende dag, want als de IND vindt dat de aanvraag op heel korte termijn afgewezen kan worden, kan de familie direct in detentie gezet worden. Het is dan mogelijk dat ze al op korte termijn uitgezet worden. Het is dus erg belangrijk dat ze op 28 april kunnen laten zien dat er heel veel mensen in Wageningen en de rest van Nederland zijn de niet willen dat de familie teruggestuurd wordt naar Bosnië, maar die ze een plekje gunnen in Nederland waar ze gelukkig kunnen zijn.

2010-04-17