U, de petitionaris
Screenshot 2020 12 10 at 10.21.59

Start aanleg Legmeerbos

1.415 ondertekeningen

Teken de petitie om de gemeente Uithoorn te laten weten dat we willen dat het Legmeerbos aangelegd wordt en er dus geen honk- en softbalclub naar Legmeer-West kan verhuizen op die locatie. Teken ook om het bestaande groen aan de Vuurlijn in De Kwakel te behouden en dit niet te verwijderen voor flat- en woningbouw.

Petitie

Wij

Bewoners actiegroep Legmeerbos

 

constateren dat:

  • dat het burgerinitiatief voor de aanleg van het Legmeerbos als groene recreatieruimte wordt bedreigd.
  • De aanleg is ter compensatie van de overlast van Schiphol en de komst van de Uithoornlijn.
  • De realisatie zou eind 2020 worden gestart, maar de wethouder wil nu op dezelfde lokatie een honk- en softbalclub huisvesten, als goedkope oplossing om elders woningbouw mogelijk te maken.
  • Dit betekent een verslechtering van de leefomgeving in Legmeer-West

 

en verzoeken

de fase 1 voor aanleg van het Legmeerbos te realiseren en voor honk- en softbalclub Thamen een andere locatie te organiseren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Uithoorn 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2021 
Petitionaris:
Rianne Grote 
Organisatie:
Bewoners actiegroep Legmeerbos 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Legmeerbos en groen Vuurlijn behandeld in Gemeenteraad - hoe nu verder?

Beste ondertekenaars,

Allereerst wil ik iedereen bedanken die ons volgt en de petitie heeft getekend! Zonder jullie steun zou dit niet zo sterk zijn overgekomen! Afgelopen donderdag werd het onderwerp in de Gemeenteraad besproken en heb ik namens u allen mogen inspreken om het belang van behoud van groen aan de Vuurlijn en de aanleg van het Legmeerbos te bepleiten.

De uitkomst behandeling in Gemeenteraad:

In de Gemeenteraad is er besloten om een vervolgonderzoek uit te laten voeren door de Wethouder naar de inpasbaarheid van Thamen in de Legmeer-West. De insprekers en het gehele debat kunt u zien door naar de volgende website te gaan en daar te kiezen bij recente vergaderingen voor 28 januari: https://uithoorn.bestuurlijkeinformatie.nl/

Het onderwerp begint bij 1 uur, 9 minuten en start met de zes insprekers.

+Lees meer...

Uitgebreid verslag van de Gemeenteraad van onze hand verschijnt volgende week in de Nieuwe Meerbode. Deze week kunt u al het verslag van Buurtbeheer Legmeer lezen.

Hoe nu verder? De bewoners actiegroep Legmeerbos is nog niet gerust op de uitkomst en zal het proces blijven volgen. Er komt nu een onderzoek naar de inpasbaarheid van Thamen. Helaas zonder gedefinieerde kaders voor wat het onderzoek mag en gaat kosten en moet opleveren. Verder is er geen garantie dat het groen aan de Vuurlijn volledig ongemoeid blijft. Ook blijft het zeer de vraag of Legmeerbos fase 1 wordt aangelegd. De petitie zal om die reden open blijven staan. Wordt vervolgd!

03-02-2021