You, the petitioner
There is news!

 

26868177671 61db7f75e6 o

Solleveld moet betaalbaar blijven

323 signatures

Onlangs is bekend geworden dat Solleveld vanaf 1 januari 2020 niet meer met een passepartout te bezoeken is, maar alleen met online gekochte kaartjes. Dit betekent voor frequente bezoekers een prijsstijging van maar liefst 352 euro per jaar. Dit is absurd en zou anders geregeld moeten worden.

Petition

We

oud-passepartouthouders van Solleveld (Den Haag)

 

observe

  • dat met de nieuwe toegangsregeling er weliswaar toegang voor een breder publiek is, maar dat natuurliefhebbers die gewend waren om dagelijks in Solleveld te lopen hier ernstig door gedupeerd worden.

  • Mensen die het gebied op hun broekzak kennen, en er daarom ook goed op kunnen letten, zullen in de toekomst veel minder vaak kunnen komen.

  • Een jaarabonnement kan duurder gemaakt worden dan het oude passepartout, zodat niet iedereen zal overstappen (dan zouden er immers teveel mensen in het gebied komen), maar het zou wel een redelijke prijs kunnen hebben voor natuurliefhebbers die gewend waren om dagelijks te komen.

 

and request

Wij verzoeken daarom om naast de toegang voor een breder publiek ook een regeling te laten bestaan voor oud-passepartouthouders, bijvoorbeeld in de vorm van een jaarabonnement.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
natuurbeheerder 
Petition desk:
Lead petitioner:
Elisa Goudriaan 

History

Signatures

Updates

AD Westland (12 december) over de petitie voor Solleveld

Vandaag een stukje in het AD Westland over de petitie:

https://www.ad.nl/westland/wandelen-door-duingebied-solleveld-kan-duur-uitpakken~a9679012/.

2019-12-12

Dunea wil ons ontvangen!

Beste passepartouthouders en andere liefhebbers van Solleveld,

Het gaat nog steeds goed met de petitie. Inmiddels hebben al 204 mensen hem ondertekend.

+Read more...

Ook alle nieuwe mensen die erbij kwamen sinds het vorige nieuwsbericht: zeer bedankt voor het ondersteunen van de petitie! Laten we hopen dat het iets positiefs oplevert voor ons allen!

Er is nu echt nieuws, want ik ben gecontacteerd door Dunea en zij zijn bereid om een afspraak in te plannen om de petitie te ontvangen en met ons in gesprek te gaan. Zeer fijn dus! Ook Het Zuid-Hollands Landschap wil zich graag bij dit gesprek aansluiten. Ik heb gevraagd of er enkele andere passepartouthouders mee mogen en dit mag. Hoeveel weet ik nog niet.

Wegens omstandigheden bij Dunea moet nog even gewacht worden met het plannen van een concrete datum, maar zodra die bekend is, laat ik het via deze weg weten!

Zodra de datum bekend is, kunnen we kijken wie er mee zal gaan en of we voor die tijd nog even bij elkaar komen om samen op één lijn te komen.

Ik heb Dunea beloofd om mijn oproep voor de petitie in Solleveld voorlopig niet meer op te hangen. Maar dat betekent niet dat de petitie nu gesloten is. Hij blijft gewoon doorlopen en stuur hem daarom ook graag door naar andere passepartouthouders en naar mensen die frequent met jullie meelopen en daarom ook een goede regeling willen.

Tot slot: ik heb een persbericht rondgestuurd naar de lokale media. Even afwachten nog of er ergens iets verschijnt!

Groeten van Elisa en tot ziens in Solleveld!

PS Alle mensen die mij goede tips stuurden, bedankt!

N.B. Je kunt mij bereiken via elisagoudriaan@hotmail.com

2019-12-10

Het gaat goed met de petitie, maar nog niet met de reactie!

Allereerst wil ik alle ondertekenaars tot nu toe erg bedanken voor hun steun aan deze petitie. In minder dan een week zijn er al 129 ondertekeningen! En de petitie is nog niet gesloten.

+Read more...

Ik heb met verschillende mensen gesproken en velen zijn naar aanleiding van de brief van Dunea/ZHL bezorgd/geschrokken/bedroefd/teleurgesteld/boos/gepuzzeld (vul maar in). Maar ook zijn veel mensen gemotiveerd om mee te denken om tot mogelijke oplossingen te komen.

Afgelopen maandag heb ik Dunea en Het Zuid-Hollands Landschap aangeschreven met het verzoek om een afspraak te maken om ten eerste de petitie aan te bieden en ten tweede vooral om een goed gesprek met ze te hebben, om samen na te denken aan een oplossing die voor alle partijen tot tevredenheid zal stemmen. Ik stel mij voor dat enkelen van jullie dan meegaan naar dat gesprek.

Vooralsnog heb ik echter nog geen antwoord mogen ontvangen op mijn verzoek! Ook wordt mijn oproep steeds verwijderd uit het natuurgebied.

Na dit weekend ben ik van plan om de publiciteit op te gaan zoeken, in de vorm van de lokale pers (radio, krant, tv). Als er iemand ideeën heeft, dan zijn die welkom, want zelf ken ik alleen de landelijke media.

Tot slot wil ik iedereen oproepen om ook vooral zelf nog te schrijven naar het e-mail-adres achterop de brief van Dunea/ZHL. Hoe meer ze overspoeld worden door onze oprechte reacties, hoe minder ze eromheen zullen kunnen om na te denken over een oplossing. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en heeft dit natuurgebied weer om andere redenen in zijn hart gesloten. Aan al deze gevoelens is zomaar voorbijgegaan met deze nieuwe regeling. Laat van jullie horen.

Hopelijk volgende keer nieuws met een datum waarop we ontvangen mogen worden.

En blijf de petitie graag delen met andere passepartout-houders! (En zeer veel dank aan Aenne voor al haar hulp.)

Veel groeten van Elisa (elisagoudriaan@hotmail.com)

2019-12-04