You, the petitioner
Boom

Soest zegt 'Nee!' tegen begraven in de natuur van Soest(erberg)

473 signatures

Gemeente Soest werkte al mee in de aanloop tot ontwikkeling van een begraafplaats in het bos van Hees. Dit ligt in het ´NNN´en heeft een hoge natuurwaarde-status. De gevolgen van begraven in de natuur zijn groot. Onomkeerbaar. Zijn de duinen, heide, polders of weilanden straks aan de beurt? Zeg Nee!

Petition

We

bezorgde inwoners van Soest en Soesterberg, natuurliefhebbers, burgers,

 

observe

dat in Soest(erberg)

  • Van Waarde BV, een commercieel bedrijf, begraven in natuur wilde doorzetten, dit een hype is en onze natuur aantrekkelijk;

  • zij groene marketingtermen gebruikt voor grote natuur-ingrepen.

  • de gemeente meewerkte, via natuuronderzoek gericht op hóe ipv óf.

  • begraven in de natuur onomkeerbaar is, de graven niet geruimd.

  • inwoners geen begraafplaats in natuur willen ongeacht de omvang, en hechten aan zorgeloze, onvervuilde natuur.

 

and request

Wethouder J. Pijnenborg, of opvolger, verantwoordelijk voor deze portefeuille, om Soest(erberg) te vrijwaren van deze wijze van vermarkting van schaarse natuur en medewerking aan de realisatie van een begraafplaats in de natuur in Soest(erberg) te staken en beleid te formuleren waarin zij stelling neemt tégen begraven in de natuur en vóór behoud van natuur in Soest, zodat burgers zich niet meer hoeven te verzetten bij plannen tot natuurbegraven.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Soest 
Petition desk:
Closing date:
2018-09-13 
Lead petitioner:
Job van Oldenbeek, namens de stichting i.o. 
Organisation:
Comité tot behoud van de bossen van Soest - begraaf de natuur niet - 
Website:

History

Signatures

Updates

Wethouder houdt plan op tafel, maar beschouwt ´natuuronderzoek´als niet bruikbaar

In de AD/Amersfoortse Courant en de Gooi- en Eemlander van zaterdag 10 februari 2018 verscheen het nieuws over de vennootschappelijke relatie van Eelerwoude BV (onderzoeksbureau) en Natuurbegraafplaatsen Van Waarde BV (belanghebbende). Daarmee is het onderzoek dat blijkbaar al ging over ontheffingen om de begraafplaats in het bos te realiseren niet onafhankelijk.

+Read more...

Het onderzoek zag al vele zaken over het hoofd, waaronder de dassenburcht. Het rapport zou begraven in de natuur kritiekloos onderschrijven als iets positiefs. Dit terwijl de gevolgen, zeker op de lange termijn zorgwekkend zijn voor flora en fauna. Bovendien heeft het effecten op het grondwater en de ecologische structuur, waaronder het bodemleven. In het rapport staat bijvoorbeeld dat delen van het bos dienen te worden opgehoogd voor toegankelijkheid van het gebied. In andere projecten worden gebieden opgehoogd vanwege de grondwaterstand. Wethouder Pijnenborg veegt het plan niet van tafel. Sterker nog, opteert zij voor nieuw natuuronderzoek. Verspilling van gemeenschapsgeld, vinden wij.

2018-02-12