You, the petitioner
Picto wr

100 overdag en 's nachts

285 signatures

De luchtkwaliteit, veroorzaakt door de snelwegen A2 en A59. Al langere tijd bestaat een actieve discussie over het terugdringen van de fijnstof-uitstoot en actueel is de verlaging van de maximumsnelheid naar 100 km/uur in verband met het terugdringen van de CO2 en de fijnstof.

Petition

We

Wijkraad Maaspoort in 's-Hertogenbosch. Kees Hettinga, vz Xandra Bartels, pen Fritz Spliethoff, secr

 

observe

De snelheid op alle snelwegen in Nederland gaat terug naar 100 km/uur van 6.00 – 19.00 uur. Daarna mag weer harder worden gereden en dus is het gevolg weer meer CO2 en fijnstofuitstoot. Kortweg gezegd kan in en om ’s-Hertogenbosch overdag gezonder geleefd worden dan in de avond/nacht. Daarnaast heeft het RIVM een appje waarin per uur de luchtkwaliteit is af te lezen en valt het op dat het RIVM adviseert om de activiteiten/snelheid op de snelwegen doorlopend en altijd aan te passen.

 

and request

De snelheid op de snelwegen A2 en A59 blijvend en gedurende 24 uur te verlagen naar 100 km/uur, want “100 is genoeg overdag en in de nacht”.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
's-Hertogenbosch 
Petition desk:
Closing date:
2021-02-10 
Lead petitioner:
Fritz Spliethoff 
Organisation:
Bestuur Wijkraad Maaspoort in 's-Hertogenbosch 
Website:

History

Signatures