You, the petitioner

Rijden onder invloed

6 signatures

Uit onderzoek blijkt dat bij het bellen in de auto (ook handsfree) het risico op een ongeval drie keer zo groot is. Dat is vergelijkbaar met een automobilist met een flinke slok op. Hij remt veel later, rijdt langzamer, mist aanwijsborden en houdt moeilijker koers.

Petition

We

wij zijn de burgers die het niet verantwoord vinden dat handsfree bellen wettelijk wordt toegestaan

 

observe

Dat handsfree bellen tijdens het autorijden slachtoffers maakt maar dat de overheid het gedrag niet strafbaar stelt.De overheid waarschuwt enkel middels een campagne voor de gevaren verbonden aan het handsfree bellen tijdens het autorijden.Dat maakt het mogelijk dat iemand die weet dat zijn gedrag een gevaar kan zijn voor anderen of voor zichzelf en willens en wetens toch voor dit gedrag kiest ongestraft slachtoffers kan maken.

 

and request

Daarom verzoeken wij de Tweede kamer na te denken over een wetsvoorstel waarin dit gedrag strafbaar wordt gesteld en er een verbod komt op het handsfree bellen tijdens het besturen van een auto.Niet alleen omdat bewust in gevaar brengen van anderen en jezelf niet geaccepteerd zou moeten worden als achterliggende waarde in onze maatschappij maar ook omdat het bijdraagt aan de veiligheid in het verkeer.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-02-02 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Xandra Horsten 

History

Signatures