You, the petitioner
Front waalhaven

Richt een oorlogsmonument op bij vliegveld Waalhaven

70 signatures

De militairen die zijn omgekomen bij de strijd om Vliegveld Waalhaven moeten worden herinnerd. Dat vinden de initiatiefnemers voor een monument. Op 10 mei 1940 zijn in de strijd om het Rotterdamse vliegveld zo’n vijftig Nederlandse militairen omgekomen. Het vliegveld wordt in de meidagen van 1940 beschermd door het 3e bataljon van het regiment Jagers. In de vroege ochtend van 10 mei wordt het vliegveld gebombardeerd door de Duitsers. Het is één van de eerste doelen bij de inval in Nederland. Na het bombardement volgt de landing van parachutisten. De strijd tussen de Duitse en Nederlandse troepen duurt enkele uren. Uiteindelijk krijgen de Duitsers Vliegveld Waalhaven in handen. Onder de ruim vijftig Nederlandse slachtoffers zijn dertig Jagers. De andere gesneuvelden zijn van de grondverdediging en het grondpersoneel van de luchtmacht. Op de plek waar het vliegveld ooit heeft gelegen, herinnert nu niets aan het eerste vliegveld van Rotterdam of aan de omgekomen Nederlandse militairen.

Petition

We

Inwoners en medestanders

 

observe

dat op de plek van het voormalige vliegveld niets herinnert aan de militairen die voor ons zijn gesneuveld.

 

and request

aan de gemeente Rotterdam alle benodigde medewerking (zoals vergunningen en subsidie) om een waardig monument op te richten op de locatie van het voormalige vliegveld Waalhaven.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

History

Signatures