You, the petitioner
Img 6973

Repareer het burgerinitiatief als verzoek aan de Tweede Kamer

230 signatures

Ook burgers kunnen een onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer zetten. Dat kan met het burgerinitiatief, een uitgewerkt voorstel om bijvoorbeeld het milieu, onderwijs of openbaar vervoer te verbeteren. Aldus de website van de Tweede Kamer. Alleen het werkt niet. Repareer dit alstublieft.

Petition

We

ondertekenaars op Petities.nl

 

observe

  • de Tweede Kamer vraagt adresgegevens aan ondertekenaars van een burgerinitiatief
  • de ondertekenaars van een burgerinitiatief worden 'gecontroleerd' door een kleine steekproef van allemaal een brief te sturen met het verzoek een verklaring en een kopietje van een identiteitsbewijs op te sturen naar de Tweede Kamer
  • initiatiefnemers die een burgerinitiatief in eigen beheer doen zijn aansprakelijk voor zeer privacy gevoelige informatie, soms jarenlang.
  • veel ondertekenaars zijn heel boos op Petities.nl als de velden om de gegevens in te vullen open staan
  • het Rathenau Instituut heeft recent een rapport over onder andere het burgerinitiatief voor de Tweede Kamer geschreven.
  • Petities.nl adviseert al sinds 2010 tegen de huidige praktijk en wil dit sindsdien graag verbeteren in samenwerking met de Tweede Kamer.

 

and request

het eenvoudig te maken een burgerinitiatief te ondersteunen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2023-06-23 
Organisation:
Stichting Petities.nl 

History

Signatures